Ny Austrian-destination i Iran

Austrian Airlines åbner i foråret 2016 selskabets anden rute til Iran. Der flyves fra Wien til millionbyen Isfahan, og Austrian bliver foreløbigt det eneste vesteuropæiske flyselskab med destinationen på rutekortet.

Det lader til, at Star Alliance-selskabet Austrian Airlines har fået en “first mover“ fordel omkring flyforbindelser til Iran. Siden atomaftalen med Iran blev indgået i sommer, er handelsforbindelserne med en række vestlige lande blevet intensiveret.

Det har Austrian Airlines draget fordel af, da den østrigske stat var hurtig med at indgå en ny bilateral luftfartsaftale med Iran. Det har foreløbig betydet, at selskabet øger til 11 ugentlige forbindelser til Teheran i det kommende sommertrafikprogram, og nu kommer Isfahan også på rutekortet.

Det sker den 4. april næste år, når Austrian Airlines vil flyve fire gange ugentligt til den iranske millionby, der er et vigtigt kommercielt handelscentrum. Byen ligger blot 335 kilometer syd for Teheran, og tjente i slutningen af 1500-tallet som Persiens hovedstad.

“Efter 30 år er der i oktober måned indgået en ny bilateral aftale mellem Østrig og Iran. Denne aftale er et fundament i udvidelsen af vores flytilbud til Iran. Vi kunne for nylig præsentere en ekstra daglig forbindelse til Teheran i den kommende sommer, og takket være den nye rute til Isfahan, kan vi tilbyde erhvervslivet en direkte forbindelse, der kan styrke samhandelen mellem vores to lande,“ udtaler Austrians kommercielle direktør, Andreas Otto, i en pressemeddelelse.

God forbindelse fra København
Austrian Airlines vil benytte et fly af typen Airbus A319 på ruten. Flyet er indrettet med plads til 138 passagerer i en all-economy version. Business Class-passagerer tilbydes et frit midtersæde på de forreste rækker.

Der flyves fire gange om ugen fra Wien på mandage, onsdage, fredage og søndage kl. 20.45 fra Wien med ankomst i Isfahan kl. 03.55 lokal tid den følgende dag. Returflyvning sker kl. 05.50 om morgenen fra Isfahan med ankomst i Wien kl. 08.15. Flyvetiden er på fire timer og 40 minutter.

Fra Københavns Lufthavn er der gode tilslutningsmuligheder, og den samlede rejsetid vil være på syv timer og 40 minutter på udrejsen, mens returflyvningen fra Isfahan via Wien til København vil være mindre attraktiv med 13 timer og 35 minutters rejsetid.

I dag er det kun muligt at flyve fra Europa til Isfahan med Turkish Airlines via Istanbul.