Berlin Brandenburg Airport udvider antallet af standpladser til fly. Foto: Flughafen Berlin Brandenburg (FBB)

Ny Berlin-lufthavn udvider allerede inden åbning

Den nye storlufthavn Berlin Brandenburg åbner efter planen i slutningen af oktober, og allerede nu er der taget fat på at anlægge flere standpladser til fly.

Om lidt over tre måneder åbner Berlin Brandenburg Airport (BER) – den nye og stærkt forsinkede tyske hovedstadslufthavn.

Den officielle åbningsdato har siden november sidste år heddet 31. oktober 2020, og det ser ud til at holde. Det afsluttende arbejde i den fremtidige Berlin-lufthavn er inde i sidste fase, men herudover er også indledt en udvidelse af lufthavnen.

Det er således besluttet at udvide antallet af standpladser, oplyser lufthavnsoperatøren Flughafen Berlin Brandenburg (FBB). Vest for hovedterminalen bliver bygget én ekstra standplads, og der skal anlægges yderligere 15 ved forpladsen E2. De nye standpladser er tilegnet kort- og mellemdistancefly som Airbus A320 og Boeing 737, der hovedsageligt skal overnatte i lufthavnen.

“Forpladser er den vigtigste ressource for enhver lufthavn. I Tegel led vi længe under det utilstrækkelige antal standpladser. BER ønsker at rette op på denne mangel. Flytrafikken vender tilbage til det normale i de næste par år. BER ønsker også at yde et vigtigt bidrag til det økonomiske opsving i hele regionen. Det er derfor vigtigt at bane vejen for hovedstadsregionens fremtid nu ved at udvide forpladsen E2,” siger Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør i FBB.

Det ekstra arbejde med standpladserne forventes først afsluttet i slutningen af 2021, og storlufthavnen vil derefter have i alt 144 standpladser til fly. Der bliver desuden bygget to store områder til at smide sne. I øjeblikket bliver en del af forpladsen i Berlin Brandenburg brugt til at opmagasinere fly fra Lufthansa og easyJet under coronakrisen.

Arbejder på ny terminal
I øjeblikket arbejdes der også på at bygge Terminal 2 som en tilføjelse til hovedterminalen, der er for lille til den forventede passagertrafik. Et simpelt design bør ikke medføre yderligere forsinkelser, lover Berlin Brandenburg. Lufthavnen vil dog først i slutningen af august vide, hvorvidt terminalen bliver klar til åbningsdatoen.

Tirsdag bekræftede Engelbert Lütke Daldrup ifølge det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph, at lufthavnen vil være klar til den forventede åbningsdato.

”Hovedterminalen er klar, landingsbanerne er klar, taxivejene er klar, og alle driftstilladelser er på plads,” siger han.

Berlin Brandenburg Airport skal erstatte de to nuværende Berlin-lufthavne, Tegel og Schönefeld. Som alle andre lufthavne har de oplevet et stærkt reduceret antal passagerer under coronapandemien, og det har skabt et finansielt hul på 300 millioner euro (2,24 milliarder kroner, red.) i FBB, der driver Berlin-lufthavnene.

FBB meddelte i maj i år, at Berlin Tegel ville lukke midlertidigt 15. juni for at reducere tabet under coronakrisen. I begyndelsen af juni meddelte FBB så, at man trækker lukningen af Tegel tilbage som følge af en forventet stigning i trafik. Det ser derfor ud til, at Tegel fortsætter driften indtil den planlagte lukning 8. november.

 

Relaterede artikler:

Berlin-lufthavn får lov at fortsætte

20.000 frivillige skal teste ny lufthavn

Officielt: Ny Berlin-lufthavn åbner om 336 dage