Peter V. Ekstrøm, ny bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn. (Privatfoto)

Ny bestyrelsesformand med skyhøje ambitioner

Peter V. Ekstrøm skal som ny bestyrelsesformand i Aarhus Lufthavn indfri ambitionen om at tiltrække en million nye passagerer i løbet af fem år.

Med tilgangen af den aarhusianske erhvervsmand Jens Stausholm som ny privat investor i Aarhus Lufthavn er det blevet gjort kort proces i forhold til den hidtidige bestyrelse. Selvom Jens Stausholm via sit investeringsselskab er mindretalsaktionær, giver ejeraftalen med Aarhus Kommune og to Djurslands-kommuner retten til at udpege bestyrelse og formand.

Bestyrelsesformand Torben Boldsen og de menige bestyrelsesmedlemmer Terje Vammen, Ole Wieth Christensen og Ole Selch Bak forlader alle bestyrelsen. Eneste tilbageværende i bestyrelsen er Peer Heldgaard Kristensen, der er afgående direktør i VisitAarhus samt de fire medarbejdervalgte repræsentanter.

Som ny bestyrelsesformand har Jens Stausholm udpeget sin koncernfinansdirektør i JS/World Media, Peter V. Ekstrøm, mens Jens Stausholm selv genindtræder i bestyrelsen som næstformand. Herudover er udpeget Jens Blomgreen Hansen, partner og advokat hos Kromann Reumert samt Bente H. Steffensen, der er tidligere direktør i Erhverv Aarhus.

Billund-vækst x 3,5
Jens Stausholm, der efter et kapitalindskud på 30 millioner kroner via Staus A/S, ejer 20 procent af lufthavnen, lægger ikke skjul på, at ambitionerne er store. Således er det målet, at passagertallet i løbet af fem år skal op på 1,5 millioner fra de 486.166 passagerer, der benyttede Aarhus Lufthavn i 2018.

”Aarhus Airport har langt flere potentielle passagerer tæt på sig end nogen anden lufthavn i Jylland. Derfor skal vi sikre, at lufthavnen i Aarhus bliver østjydernes foretrukne lufthavn og korteste vej fra bopæl til resten af verden. Det kræver en kompetencestærk bestyrelse med den rette erfaring og de rette relationer, og den er nu sat med Peter V. Ekstrøm i spidsen,” siger  Jens Stausholm.

Kigger man længere frem i tiden, forventer Jens Stausholm, at passagertallet i løbet af 10 år vil være øget til 2,5 millioner. Det er samme vækst som som Billund Lufthavn præsterede i perioden fra 1971 til 2008, som Aarhus Lufthavn vil gennemføre på blot 10 år.

“Et realistisk sigte, men også et sejt træk,” mener den nye bestyrelsesformand. ”Flybranchen er uforudsigelig, og vi kan møde turbulens undervejs, men vi har en langsigtet og præcis strategi for, hvordan vi vil udvikle vores fantastiske lufthavn de næste ti år. Derfor ryster vi ikke på hånden.” 

 

Relaterede artikler:

Boldsen: “Ny formandsprofil passer ikke til mit temperament”

Jens Stausholm: “Vi køber lufthavnen om 5 til 10 år”

Privat investor overtager 20 procent af Aarhus Lufthavn