SAS-fly i Aarhus Lufthavn.. (Foto: Aarhus Airport | PR)

Privat investor overtager 20 procent af Aarhus Lufthavn

Virksomheden Staus A/S, der er en del af JS/World Media-koncernen, indskyder 30 millioner kroner i Aarhus Lufthavn og får en aktiepost på 20 procent.

Den 22. januar udtrådte erhvervsmanden Jens Bjørnstad Stausholm, ejer af JS/World Media, noget overraskende af bestyrelsen i Aarhus Lufthavn.

Men det var tilsyneladende for at undgå en habilitetskonflikt, for nu er han tilsyneladende på vej ind igen, og denne gang bliver bestyrelsesengagementet med baggrund i et medejerskab af den østjyske lufthavn.

Det er en kendsgerning, efter at byrådene i kommunerne i Aarhus, Syddjurs og Norddjurs i går besluttede at igangsætte en udvidelse af lufthavnens ejerkreds med Staus A/S, der er en virksomhed i JS/World Media-koncernen.

“Ejerkommunerne er på baggrund af det og en ny businessplan enige om at sætte tryk på en yderligere udvikling af lufthavnen med henblik på at nå et højere ambitionsniveau og et markant øget passagertal i fremtiden,” hedder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Får tilført 130 millioner kroner
Det er ikke mange informationer, der indtil videre er sivet ud fra Jens Bjørnstad Stausholm og Staus A/S, men det er til CHECK-IN.dk blevet oplyst, at Staus A/S indskyder omkring 30 millioner i Aarhus Lufthavn A/S, og selskabet vil derefter få en ejerandel på omkring 20 procent. Herudover er der givet en option til Staus A/S om at kunne erhverve flere aktier til markedsprisen.

Til Aarhus Stiftstidende oplyser borgmester Jacob Bundsgaard, at Aarhus Kommune herudover kommer med omkring 90 millioner kroner i ny kapital, så lufthavnen kan investere i nye faciliteter og ruter. Det er overskudskapital fra salg af aktier og obligationer, der skal finansiere denne del.

Endelig vil Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune bidrage med hver fem millioner kroner, således at Aarhus Lufthavn samlet får en kapitalindsprøjtning på 130 millioner kroner.

Aarhus Kommune overtog ved årsskiftet 2016/2017 90,02 procent af aktierne i Aarhus Lufthavn, da Randers Kommune og Favrskov Kommune valgte at trække sig ud. De resterende 9,98 procent blev delt ligeligt mellem Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

 

Relaterede artikler:

Private investorer på vej ind i Aarhus Lufthavn

Kendt brancheprofil i bestyrelsen for Aarhus Lufthavn

Aarhus Kommune får fuld kontrol over lufthavn