British Airways Boeing 787-9 Dreamliner

Ny British Airways-rute bliver den længste

British Airways åbner den 3. januar 2017 en ny rute fra London til Santiago de Chile. Flyvetiden bliver på næsten 15 timer.

British Airways benytter nu lejligheden til at gøre brug af Dreamliner-flyets imponerende rækkevidde til at åbne selskabets længste nonstop langdistancerute. Destinationen er Santiago i Chile, hvortil det britiske flyselskab vil flyve fire gange ugentligt fra den 3. januar næste år.

Det bliver de ny Boeing 787-9 Dreamliner-fly indrettet i en fire-klasses konfiguration, der skal tilbagelægge de 11.645 kilometer mellem London og den chilenske hovedstad. Flyet er indrettet med blot 216 sæder fordelt med 127 passagerer i World Traveller, 39 i world Traveller Plus, mens der på Club World er plads til 42 rejsende samt otte forrest i First-kabinen.

“Igennem de senere år har vi øget antallet af flyforbindelser til Syd- og Centralamerika som følge af den stigende vækst i forretnings- og turistsegmentet i regionen. I år har vi allerede etableret nye ruter til Costa Rica og Peru, og tilføjelsen af Santiago vil sikre endnu en betydelig flyforbindelse mellem Storbritannien og regionen,” siger British Airways´ koncernchef Alex Cruz i en pressemeddelelse.

Udover San Jose på Costa Rica og Lima i Peru flyver British Airways til Rio de Janeiro og Sao Paulo i Brasilien samt til Buenos Aires i Argentina.

Tilbage i Santiago efter 16 år
Det er ikke første gang, at British Airways flyver til Santiago. I perioden fra 1993 til 2000 var destinationen i rutenetværket som en forlængelse af ruten til Buenos Aires.

British Airways har afgivet ordre på i alt 21 Boeing 787-9 Dreamliners, hvoraf de første fem fly blev leveret i 2015. I løbet af 2016 vil der ankomme yderligere 11 fly af samme type, og i 2018 forventes det sidste fly af blive leveret.

Fra Københavns Lufthavn kan British Airways fremover tilbyde den hurtigste flyforbindelse til Santiago, da rejsetiden med flyskifte i London-Heathrow vil være på 17 timer og 45 minutter. Også fra Billund Lufthavn vil forbindelsen være attraktiv, da det fremover til tage 19 timer med et flyskifte i modsætning til i dag, hvor rejsetiden er op imod 20 timer med flyskifte i Amsterdam og Madrid.

FAKTA

London – Santiago
Lufthavne og lufthavnskoder Heathrow, Terminal 5 (LHR)
Santiago-Arturo Merino Benítez International Airport (SCL)
Tidtabel LHR-SCL-LHR. Fire gange ugentligt. (Tirsdag, Torsdag, Fredag og Søndag) BA251LHR 22:00 – 09.40+1 SCL
(Mandag, Onsdag, Torsdag, Lørdag) BA250: SCL 18:45 – 12:05+1 LHR
Flyvetid 14 timer 40 minutter (sydgående) – 14 timer og 20 minutter (nordgående)
Afstand 11.645 km
Flytype Boeing 787-9 DreamlinerRelaterede artikler:

British Airways åbner rute til Costa Rica

British Airways åbner ny rute til Peru

Norwegian i hælene på British Airways

Nye fly på vej til British Airways