Pittsburgh i Pennsylvania er blandt andet kendt for mange broer.

Ny British Airways-rute til USA

British Airways etablerer ny rute fra London Heathrow til Pittsburgh i Pennsylvania. Det bliver selskabets 26. USA-rute fra London.

British Airways opretter endnu en helårsrute fra London til USA, når selskabet efter næsten 10 års fravær vender tilbage med en direkte rute til storbyen Pittsburgh i Pennsylvania.

Den nye rute fra London Heathrow åbner 2. april 2019 med fire ugentlige forbindelser til Pittsburgh, der er den andenstørste by i delstaten Pennsylvania i det nordøstlige USA.

26 BA-destinationer i USA
Dermed kommer British Airways op på 26 destinationer i USA med direkte flyforbindelse fra London. Sammen med partneren American Airlines tilbyder selskabet op til 67 transatlantiske forbindelser dagligt.

Den nye rute vil blive fløjet med en af BA’s nyeste flytyper Boeing 787-8 Dreamliner. Der bliver afgang fra London Heathrow med BA0171 tirsdag, onsdag, fredag og søndag kl. 17.00 lokal tid med ankomst i Pittsburgh kl. 20.15 lokal tid.

Retur er der afgang med BA0170 fra Pittsburgh kl. 21.50 lokal tid med ankomst i London dagen efter kl. 10.25 lokal tid.

I dag må British Airways-passagerer til Pittsburgh flyve via Philadelphia, New York JFK eller Chicago.

BA har tidligere haft en rute fra London Heathrow til Pittsburgh, som fungerede fra 1986 til 1993, hvorefter selskabet flyttede ruten til London Gatwick. Herfra drev British Airways ruten til Pittsburgh med daglige forbindelser frem til udgangen af oktober 1999.

Fra ”Steel City” til ”Robot City”
Pittsburgh ligger i det sydvestlige hjørne af Pennsylvania og har lidt over 300.000 indbyggere, mens metropolområdet Pittsburgh rummer over 2,3 millioner indbyggere.

Byen har kælenavnet “Steel City”, da byen gennem mere en 100 år var kendt som USA’s største producent at jern- og stålprodukter. Et andet kælenavn er “City of Bridges” på grund af byens i alt 446 broer.

I dag er byen kendt for mange teknologivirksomheder – heriblandt Google, Apple og Uber, som har afdelinger i byen. Pittsburghs nye kælenavn er derfor ”Robot City”.

British Airways flyver til flere end 250 destinationer verden over. I år lancerer selskabet 16 nye ruter – heriblandt en ny rute til Nashville i USA.

Relaterede artikler:

British Airways lukker sæsonrute til Calgary

British Airways først med Canada-rute

British Airways åbner ny rute til New Orleans