Ny flymægler i det danske marked

En ny flymæglervirksomhed har set dagens lys. Det er den tidligere Air Traffic-direktør Henrik Færch, der har etableret egen flymæglervirksomhed. Air Affairs er navnet på det nye projekt.

Flymæglermarkedet i Danmark er til at overskue. Gennem de seneste mange år har der primært været to rendyrekde aktører i markedet, henholdsvis Air Traffic og Air Taxi Consulting.

Lynge Jensen har i mange år drevet Air Traffic med hjemsted i Hjørring, mens Knud Aage Puggaard fra Billund har drevet Air Taxi Consulting.

Hos Air Traffic har Henrik Færch igennem de senere år været den daglige leder af virksomheden. Men han forlod i løbet af sommeren Air Traffic og har i stedet etableret Air Affairs som konkurrerende virksomhed.

“Jeg har længe haft ønsket om at få foden under eget bord. Nu var tidspunktet det rigtige, hvorfor jeg valgte at springe ud i det,“ fortæller Henrik Færch til CHECK-IN.dk. Før ansættelsen i Air Traffic harden nybagte virksomhedsejersamlet erfaring sammenhos Aalborg Airtaxi, Falck Air og North Flying.

Kilder i branchen vil vide, at Lynge Jensen som ejer af Air Traffic i øjeblikket forhandler en overdragelseaf selskabet til Air Alpha i Odense. Ved et opkald til Air Traffic bliver telefonen besvaret af salgschef Ellen Hangaard fra Air Alpha.

Hun bekræfter, at der i øjeblikket arbejdes tæt sammen med Lynge Jensen. “Jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, men vil foråbentlig kunne fortælle mere i løbet af en uges tid,“ siger Ellen Hangaard.

En flymæglervirksomhed har overblikket over, hvor virksomheder og foreninger billigst muligt kan leje fly af alle størrelser. Flymæglere opererer ikke selv fly, men samarbejder med luftfartsselskaber i ind- og udland.