Aegean Airlines i Københavns Lufthavn. (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Ny Grækenland-rute til Billund og København

Græske Aegean Airlines åbner den 16. maj en sommerrute fra Billund og København til Peloponnes

Det græske flyselskab Aegean Airlines fortsætter ekspansionen på det danske marked. Hidtil har selskabet kun fløjet til Københavns Lufthavn, men nu kommer også Billund ind i flyselskabets planer.

Det sker, når Aegean den 16. maj næste år vil flyve en gang ugenligt fra Billund og Købehavn til Kalamata på halvøen Peloponnes.Flyselskabet har valgt at allokere et 174-sæders Airbus A320-fly hver mandag i sommermånederne til at betjene det danske marked fra Kalamata.

Der flyves fra Kalamata kl. 09.00 med ankomst i København kl. 11.50. Herefter vender flyet i København og sætter kl. 12.00 atter kursen mod Kalamata, hvor flyet lander kl. 16.00 lokal tid. Blot tre kvarter senere flyves der atter mod Danmark, hvor det er Billund, der er destinationen, Her lander flyet kl. 19.00, inden det kl. 19.45 flyver tilbage til Kalamata med ankomst kl. 23.45.

Kalamata International Airport daterer sig tilbage fra 1959 med seneste renovering i 1991. Det er en kombineret civil og militær lufthavn, der har ruteforbindelser til Athen, Thessaloniki og Heraklion. I sommerhalvåret er der en række charterflyvninger fra Nordeuropa.

Charterarrangør har købt de fleste sæder
Selvom Aegean Airlines er et netværksselskab i Star Alliance, er det dog under charterlignende forhold, at ruterne fra Kalamata bliver etableret.

Den danske charterarrangør Bravo Tours har købt hovedparten af sædekapaciteten, hvor de resterende sælges i løs vægt. Men i Billund Lufthavn er der naturligvis glæde over, at et nyt selskab viser sig i lufthavnen.

“Vi er glade for, at Aegean Airlines nu kommer til Vestdanmark, og vi håber, at det kan blive startskuddet til et øget samarbejde, hvor vi ser det græske øhav og Athen som interessante destinationer,“ siger marketingchef Jesper Klausholm fra Billund Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Det bliver Aegeans fjerde rute til København. Der flyves året rundt mellem København og Athen og i den kommende sommer bliver der fem ugentlige afgange. To gange om ugen flyer Aegean i sommerhalvåret til Heralklion på Kreta, og fra den 28. april bliver der en ugentlig forbindelse mellem København og Rhodos.

Foto: Morten Lund Madsen