Ny Kina-rute fra ukendt flyselskab

Frankrigs næststørste flyselskab hedder Aigle Azur og har base i Paris-Orly lufthavnen. Selskabets kinesiske storaktionær HNA Group stiller nu flykapacitet og netværkssamarbejde til rådighed for en ny rute til Beijing.

Flyselskabet Aigle Azur er relativt ukendt i det nordlige Europa. Rent faktisk er det Frankrigs næststørste ruteflyselskab og har været aktivt siden 1946.

Men efter den store kinesiske luftfartskoncern HNA Group (Hainan Airlines) i oktober måned 2012 købte 48 procent af aktierne i det franske flyselskab, er der lagt op til en ekspansion i de kommende år.

Det bliver Kina´s hovedstad Beijing, der bliver den første asiatiske destination for Aigle Azur. Lørdag den 28. oktober 2014 sender Aigle Azur det første Airbus A330-200 fly afsted fra Paris-Orly Sud med kurs mod Beijing. Her vil man flyve tre gange om ugen fra 691 euro for billigste returbillet svarende til 5.200 kroner.

Flyet har Aigle Azur lejet fra den kinesiske storaktionær og vil have plads til 214 passagerer i en to-klasses konfiguration med 34 flatbeds på Business Class og 180 sæder på Economy Class.

I Beijing International Airport står Aigle Azur ikke alene. Et veludviklet netværk fra Hainan Airlines (Hong Kong Airlines og 11 andre flyselskaber) giver adgang til 20 destinationer i Kina og Asien, inklusive Shanghai, Hong Kong og Guangzhou samt byer som Chengdu, Wenzhou, Xian, Kunming og Chongqing.

Vil udvikle langdistanceruter
Aigle Azur har sammen med sine ejere defineret en strategi, hvor selskabet skal vokset på markedet for langdistanceflyvninger. I juli 2012 åbnede selskabet en rute til Moskva, og i dag flyver man herudover til lufthavne i Algeriet, Portugal og Mali.

“Vi er glade for endelig at kunne annoncere den officielle startdato for vores flyvninger mellem Paris og Beijing. Denne nye rute markerer begyndelsen på Aigle Azur´s langdistancestrategi. Vores flyselskab vil kunne tilbyde passagererne direkte flyvninger til Beijing, der er en vigtig gateway til både Kina og det meste af Asien med et stort potentiale for såvel fritidsrejsende som forretningsrejsende,“ siger Cédric Pastour, der for nylig blev udnævnt til ny administrerende direktør for det franske flyselskab.

Aigle Azur omsatte i seneste regnskabsår for 337 mio. euro, eller godt 2,5 mia. kroner. Selskabet transporterede 1,9 mio. passagerer ombord på de 12 fly i Airbus A320-serien.

Fra Danmark er Norwegian det eneste flyselskab, der flyver til Orly-lufthavnen. Det sker én gang dagligt med Boeing 737-800 fly med plads til 186 passagerer.