(Foto: Lufthansa ID: 499381)

Ny landechef til Lufthansa i Danmark

Den 60-årige Patrick F. Poetzsch er fra 1. september udnævnt som ny landechef for Lufthansa Group i Danmark. Her erstatter han Bastian Frantz, der efter fem år har fået nye udfordringer i koncernen.

Den 1. august 2016 satte Bastian Frantz sig i chefstolen for Lufthansa Group i Danmark og markerede dermed, at den tyske luftfartskoncern fik sin første tyske landechef i 15 år.

Nu er der gået fem år, og tiden er dermed inde til, at den 38-årige tysker skal videre i sit karriereforløb i Lufthansa Group. Afløseren er allerede fundet, og han hedder Patrick F. Poetzsch og kommer fra en stilling som direktør for Project ENable, der overordnet har været ansvarlig for at integrere italienske Air Dolomiti i Lufthansa Group.

Derfor har Patrick F. Poetzsch de seneste to og et halvt år pendlet mellem Frankfurt og Verona, hvor det italienske flyselskab har hovedkontor.

Patrick F. Poetzsch, General Manager, Sales Denmark, Lufthansa Group. (Privatfoto)

“Jeg er meget glad for at have fået Patrick med i ledelsesteamet for Nordeuropa med sin stærke kommercielle drivkraft og mangeårige erfaring med ledelsesarbejde i et flyselskab,” siger Heinrich Lange, der er ansvarlig for Lufthansa i Nordeuropa.

Tidligere Pan Am-ansat
Det er en meget erfaren herre, der fra den 1. september kommer til at tegne Lufthansa Group i Danmark. Karrieren startede tilbage i 1985 med en ansættelse som operationschef hos ikoniske Pan American World Airways i Berlin frem til det amerikanske flyselskabs konkurs i 1991.

Herefter fortsatte karrieren hos United Airlines, hvor Patrick F. Poetzsch var ansat i 17 år fra 1991 til 2008. I de første år var det som stationschef i Berlin, og sidenhen blev der varetaget forskellige kommercielle funktioner afsluttende med en stilling som salg- og marketingchef hos det amerikanske Star Alliance-selskab i Tyskland.

I Lufthansa Group, hvor Patrick F. Poetzsch har været ansat siden 2008, var det først som salgschef i Berlin og efter forskellige roller i den kommercielle del af virksomheden har den nye danske landechef været beskæftiget med forskellige projekter, blandt andet med etablering af Lufthansas alumni-program og det seneste ENable-projekt.

Bastian Frantz fortsætter karrieren hos Lufthansa Group i Frankfurt, hvor nye udfordringer venter i salgsteamet for den tyske luftfartskoncerns hjemmemarkeder.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa rykker tættere på Aarhus

Lufthansa Gruppen opruster i CPH

Tysker bliver ny dansk Lufthansa-chef