Air Dolomiti i Aarhus Airport. (Foto: Aarhus Airport)

Lufthansa rykker tættere på Aarhus

Air Dolomiti, der er et datterselskab i Lufthansa-gruppen, havde fredag første arbejdsdag på ruten mellem Aarhus Airport og München.

Der er blevet sagt velkommen i Aarhus Airport en del gange den senere tid. For en uge siden var det Ryanairs nye afgange til Korfu og Zadar, der landede i og lettede fra lufthavnen. Fredag eftermiddag var det italienske Air Dolomiti, der meldte sin ankomst.

Air Dolomiti skal flyve mellem Aarhus Airport og München. I første omgang bliver der afgang fra München hver mandag og fredag kl. 12.00 med ankomst 14.05. Der bliver afgang fra Aarhus Airport kl. 14.45 med ankomst til München kl. 16.30.

Til august tilføjes endnu en afgang om onsdagen, mens der fra september skrues op til seks ugentlige afgange, så der er forbindelse alle ugens dage undtagen lørdag. Ruten bliver betjent af et af Air Dolomitis 120-sæders Embraer ERJ195 LR.

Del af Lufthansa-familien
Air Dolomiti er et italiensk flyselskab, som er en del af Lufthansa-gruppen. Og det er dette ejerskab, der gør selskabet ekstra interessant.

Det betyder nemlig, at rejsende med selskabet har adgang til Lufthansas store rutenetværk, der tæller både europæiske destinationer og langdistancedestinationer verden over.

“Vi har store forventninger til ruten, som er den eneste direkte rute ud af Jylland til München. Det har stor betydning, at ruten drives i Lufthansa-regi, så jyderne kan booke til både europæiske destinationer og til oversøiske rejsemål i USA og Asien via Lufthansas netværk,” siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

“Bookingmønstret hen over sommeren ser allerede ganske positivt ud, og når ruten kommer op på fuld styrke i september, kan vi servicere både forretningsrejsende og ferierejsende med seks ugentlige afgange,” fortsætter han.

Ikke kun fra Italien
Air Dolomiti begyndte at flyve i 1991. Ideen med selskabet var at forbinde mindre italienske byer med resten af Europa. I 2003 blev selskabet en del af Lufthansa-familien. Air Dolomiti har i dag over 550 flyvninger mellem italienske lufthavne og lufthavnene i München og Frankfurt.

De seneste par år er selskabet begyndt af flyve til Tyskland fra andre europæiske lufthavne end de italienske. Eksempelvis har selskabet annonceret en trekantsrute fra Frankfurt til to svenske byer, Ronneby i Blekinge og Kalmar i Småland, med opstart den 19. september i år.

“Vi er meget glade for det nye samarbejde med Aarhus Airport. Det giver helt nye rejsemuligheder for vores passagerer, at vi nu kan tilbyde direkte flyvninger fra Aarhus til München, ligesom ruten også styrker forbindelsen til München som hub ud i verden. Samtidig er den nye rute et opmuntrende signal på genstarten af flytrafikken efter pandemien,” siger Joerg Eberhart, der er administrerende direktør for Air Dolomiti.

 

Relaterede artikler:

Stigende aktivitet efter rædselsstart på året

Sydsvenske lufthavne får Frankfurt-rute

Aarhus Lufthavn får hub-rute til München