Lufthansa A340-300. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Ny Lufthansa-rute til Costa Rica

Lufthansa følger i hælene på KLM og åbner næste år en rute til Costa Rica i Mellemamerika.

Costa Rica er ved at blive kendt for mere end den mellemamerikanske stats fodboldlandshold. Det betyder, at europæiske flyselskaber har fået øjet på potentialet i republikken, der grænser op til Nicaragua mod nord, Panama mod sydøst, Stillehavet mod vest, det Caribiske Hav mod øst samt Ecuador ved den sydlige del af øen Isla del Coco.

Næste i rækken er Lufthansa, der netop har annonceret en ny rute fra Frankfurt til Juan Santamaría International Airport ved hovedstaden San Jose.

Ruten skal efter planen starte op den 29. marts 2018, hvor Lufthansa to gange om ugen vil sende et Airbus A340-300 fly afsted fra Frankfurt mod den mellemamerikanske stat. Ruten har fået tildelt rutenumrene LH518/519 og vil afgå kl. 13.45 på torsdage og lørdage mod San Jose med returflyvninger kl. 19.50 lokal tid på samme ugedage.

Flyet vil være indrettet til 279 passagerer i en treklasses konfiguration med 30 sæder på Business Class, 28 på Premium Economy samt plads til 221 passagerer på Economy Class.

Lufthansa flyver i forvejen fem gange ugentligt fra Frankfurt til Panama City, hvorfra der er gode transferforbindelser videre til Costa Rica med Copa Airlines. Dermed får det tyske Star Alliance-selskab en heldækkende tidtabel til Costa Rica, da de direkte flyvninger er planlagt på de ugedage, hvor der ikke flyves til Panama City.

Tre europæiske konkurrenter
Den hollandske konkurrent KLM annoncerede tidligere på året, at man vender tilbage til Costa Rica efter næsten 20 års fravær. Det sker den 31. oktober, hvor KLM, foreløbigt frem til den 25. marts næste år, vil flyve to gange om ugen mellem Amsterdam Schiphol og Juan Santamaría International Airport. Det vil selskabet gøre med et af sine nye Boeing 787-9 Dreamliner fly.

British Airways tilføjede den 4. maj 2016 San José til selskabets rutenetværk på en rute, der udgår to gange om ugen fra London Gatwick Airport, men IAG-partneren Iberia i dag flyver dagligt fra Madrid til San José.

Costa Rica er et af de rigeste lande i Mellemamerika og tiltrækker hvert år mange turister, der lader sig fascinere af de attraktive badestrande samt det rige dyre- og planteliv, der er en del af et land med vulkaner, nationalparker, tropiske regnskove og ufremkommelige jungler.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner to nye langdistanceruter

KLM vender tilbage til Costa Rica

Ny British Airways-rute bliver den længste

British Airways åbner rute til Costa Rica

Condor udvider med tre Boeing 767-fly