Ny lufthavnsdirektør tager imod

Kjeld Zacho Jørgensen, der er ny lufthavnsdirektør i Billund Lufthavn, tager onsdag den 1. september imod ved en tiltrædelsesreception. I løbet af blot to og en halv måned har den nye lufthavnsdirektør oplevet en passagerrekord samt en kortvarig lukning af lufthavnen forårsaget at kraftigt skybrud.

Midt under den islandske askeskys hærgen i april måned udsendte Billund Lufthavn en pressemeddelelse, hvori lufthavnens nye administrerende direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, blev annonceret.

På dette tidspunkt var hele luftfartsindustrien optaget af askeskyen, hvorfor der ikke blev ofret meddelelsen den opmærksomhed, som den rettelig fortjente. Flere medier kunne lakonisk konstatere, at Jørgensen åbenbart måtte være et passende navn for en ny lufthavnsdirektør med henvisning til, atforgængeren også hed Jørgensen. Samme praksis har åbenbart også været gældende i Statsministeriet, hvor navnet i stedet har været Rasmussen.

Kjeld Zacho Jørgensen, der er uddannet cand. mag. i dansk og idræt fra Aarhus Universitet, har igennem de seneste mere end 15 år arbejdet inden for den kommunale og regionale sektor og har således et indgående kendskab til såvel regional erhvervsudvikling som de politiske processer i kommuner og regioner.

“Fortsættelse af den gode udvikling, der er sket med lufthavnen, vil være af stor betydning for at fastholde en balanceret udvikling mellem landsdelene. Nøgleordene er samarbejde, innovation og kontinuitet baseret på troværdighed, åbenhed og dialog,“ udtalte Kjeld Zacho Jørgensen i forbindelse med udnævnelsen.

Blot få måneder efter sin tiltræden kan den nye lufthavnsdirektør se tilbage på en sommer, hvor Billund Lufthavn slog alle rekorder. I juli måned rejste således næsten 350.000 passagerer gennem lufthavnen, hvilket var næsten 25 % flere end den hidtidige rekord. ”Det er en fantastisk fornemmelse at stå en tidlig lørdag sommermorgen og kigge ned på det store mylder af mennesker i afgangshallen,” fortæller Kjeld Zacho Jørgensen om sine oplevelser af lufthavnens travlhed på nærmeste hold.

”Vi vil nu gennemgå de erfaringer vi har fået fra juli måned, således at vi kan vurdere, om der er nogle processer og rutiner, der skal optimeres, når passagergennemstrømningen kommer i nærheden af vores kapacitetsgrænse,” siger lufthavnsdirektøren. Lufthavnen er bygget til en årlig kapacitet på 4 millioner passagerer, hvorfor juli måned kunne give et ganske godt billede af, hvordan lufthavnen fungerer ved maksimal belastning.

Kjeld Zacho Jørgensen håber da også, at det vil lykkes at videreføre den flotte vækst i Billund Lufthavn. ”Jørgen (den tidligere lufthavnsdirektør Jørgen Krab Jørgensen, red.) nåede allerede 2,5 millioner passagerer i 2008, så næste mål for lufthavnen må være 3 millioner årlige passagerer,” slutter Kjeld Zacho Jørgensen.

Tiltrædelsesreceptionen foregår i Billund Lufthavn den 1. september fra kl. 11.30 til 14.00.

Foto: Kjeld Zacho Jørgensen fra Billund Lufthavn tager imod i dag ved en tiltrædelsesreception.Lufthavnsdirektøren har dog allerede haft besøg af repræsentanter fra den jyske rejseindkøberforening COTRA, fra venstre Nomi Kustosz Andersen, Grundfos, Anette W. Hoelgaard, Terma og Pia Kirk Jensen, Vestas.