Ny nordisk flyrute til Florida

Med en ny vinterrute til Miami fordobler Finnair sit antal USA-ruter. Samtidig gør ruten det mindre attraktivt at flyve fra Finland til Florida med Norwegian via Stockholm.

Når Finnair den 16. december sender det første Airbus A340-fly afsted fra Helsinki til Miami på selskabets nye vinterrute, så vil der være tale om en fordobling i antallet af USA-ruter for det finske flyselskab.

For mens SAS har sit fokus på langrutefronten nogenlunde ligeligt fordelt mellem Nordamerika og Asien med visse sæsonudsving, så er situationen en ganske anden hos Finnair. Her går 14 ud af selskabets 15 langruter til Asien og kun én går vestover til New York.

Den fordeling ændres der minimalt på når Finnair fra december vil flyve to gange om ugen til Miami. Det bliver på tirsdage og torsdage. Fra 3. januar og frem til 21. marts vil der være tale om tre ugentlige flyvninger på tirsdage, torsdage og lørdage. Flyvetiden vil være på omkring 11 timer fra Helsinki til Miami og under 10 timer den anden vej.

Med den nye rute vender Finnair tilbage til Miami, som man stoppede med at flyve til i april 2005.

Forbindelse til Sydamerika
Miami er ikke bare den største by i staten Florida. Det er også et af de primære trafikknudepunkter for American Airlines, som Finnair er kollega med i oneworld-alliancen. Ruten giver således gode muligheder for flyforbindelser videre i USA samt Mellem- og Sydamerika.

Norwegian startede i november sidste år flyvninger fra Oslo, København og Stockholm til lufthavnen i Fort Lauderdale, der ligger lige nord for Miami. Og senere i år starter selskabet ruter fra Oslo og Stockholm til Orlando længere mod Nord i Florida.

Den nye rute vil sandsynligvis gøre det mindre attraktivt for finner at flyve med Norwegian via en af de skandinaviske hovedstadslufthavne til Florida.

Omtrent samtidig med ruteåbningen til Florida øger Finnair antallet af frekvenser på ruten mellem Helsinki og Bangkok fra 14 til 17 ugentlige flyvninger. Det sker fra 30. december i år.