Air France A320-200. (Foto: Air France)

Ny pilotstrejke i Air France på vej

Kun godt halvanden uge efter den seneste strejke gør piloterne i Air France klar til at strejke igen fra på fredag.

Piloterne i Air France strejkede for to uger siden i fire dage. Og nu forbereder de at gøre det igen i fire dage fra på fredag frem til mandag i næste uge.

Årsagen til at piloterne gør klar til at trække strejkevåbnet frem igen skyldes, at de ikke er tilfredse med de forhandlinger, som blev indledt efter den seneste strejke. Piloterne mener at de nye lønvilkår, som Air France-ledelsen har dikteret, vil give dem en løntilbagegang på fem procent. Og det kan de ikke acceptere. Ifølge piloternes fagforeninger, så vil Air France ikke diskutere piloternes fremtidige lønvilkår før selskabets nye direktør Jean-Marc Janaillac har sat sig i chefstolen om godt en måned. Til gengæld vil selskabet ifølge fagforeningerne have lov til at gå videre med implementeringen af en række sparetiltag i selskabets store turnaround-plan.

I den anden lejr siger Air France, at piloterne kræver øjeblikkelige beslutninger omkring selskabets investeringer i nye fly, samt at piloterne bliver ved med at kræve lønforhøjelser og indflydelse på ledelsesbeslutningerne. Et setup, som man ikke finder noget andet sted i verden og som er uforeneligt med ansvarlig virksomhedsledelse, pointerer Air France.

Kostede omkring 300 mio. kroner
Ifølge Air France, så deltog kun omkring 25 procent af selskabets piloter i den fire dage lange strejke for to uger siden. Ifølge piloternes fagforening var der tale om 70 procent af piloterne. Strejken betød at Air France måtte aflyse 20 procent af sine flyvninger, hvilket kostede selskabet omkring 300 mio. kroner.

Frankrig ligger i disse uger græs til europamesterskaberne i fodbold. Ifølge flere franske medier, så har strejkerne blandt piloter og andre ansatte i transportbranchen i Frankrig dog ikke haft den store indflydelse på de mange millioner tilrejsende fodboldfans fra hele Europa.

 

Relaterede artikler:

Air France-piloter klar til langvarig strejke

63-årig i spidsen for Air France-KLM

​Strejke kostede Air France 3,7 mia. kroner