Ombordstigning på Ryanairs Boeing 737-800 ved lavpristerminalen CPH Go i Københavns Lufthavn. (Foto: Danny Longhi Andreasen)

Ny Ryanair-rute fra København til Manchester

Der er lagt op til priskrig, når Ryanair i slutningen af marts vil udfordre SAS og easyJet på ruten mellem København og Manchester.

Fodboldinteresserede danskere vil fra foråret få flere muligheder for at følge de favorithold i Premier League, der ligger tæt på industribyen Manchester i et af de mest befolkede byområder i Storbritannien.

Det sker den 30. marts, når Ryanair etablerer en ny rute fra København til Manchester med daglige forbindelser, hvilket vil være et supplement til de flyvninger, der i dag tilbydes af SAS og easyJet.

Ryanair har valgt en såkaldt flydende tidtabel, hvor afgangstidpunkterne varierer på samtlige syv dage. Flyvetiden er på en time og 50 minutter og der er afgang fra København kl. 23.25 (mandag), 15.10 (tirsdag), 16.45 (onsdag), 22.40 (torsdag), 16.10 (fredag), 23.55 (lørdag) og kl. 16.35 (søndag).

Returflyvningerne fra Manchester finder sted kl. 20.10 (mandag), 11.55 (tirsdag), 13.30 (onsdag), 19.25 (torsdag), 12.55 (fredag), 20.40 (lørdag) og kl. 13.20 (søndag).

34 ugentlige afgange til Manchester
Ryanair har præsenteret billetpriser fra 304 kroner for en returbillet, eksklusive diverse tillæg og gebyrer.

“Det glæder Ryanair at kunne annoncere en ny rute fra København til Manchester, der starter i marts med daglig betjening som en del af vort sommertrafikprogram i 2020. Kunder i København kan nu booke flyvninger til Manchester helt frem til slutningen af oktober 2020,” siger Chiara Ravara, der er salg- og marketingchef hos Ryanair.

Dermed er der lagt op til priskrig med de to aktører, der i forvejen betjener ruten. De billigste returbilletter sælger SAS for 1.584 kroner, mens easyJet lige nu har sænket prisen 367 kroner for en returbillet, eksklusive tillæg og gebyrer.

SAS flyver i sommertrafikprogrammet op til 16 gange om ugen mellem København og Manchester, mens easyJet kan tilbyde op til 11 ugentlige afgange. Dermed bliver der op til 34 ugentlige afgange at vælge imellem.

Ryanair flyver i forvejen mellem Billund og Manchester to gange om ugen i vintertrafikprogrammet, mens der skrues op til fire ugentlige afgange i det kommende sommertrafikprogram. 

 

Relaterede artikler:

Stor Ryanair-vækst i vente i CPH

To nye Ryanair-ruter fra Danmark

Ryanair annoncerer jysk Manchester-rute