En Boeing 737 fra Ryanair ved terminalen i Dublin Airport. (Foto: Tonkie)

To nye Ryanair-ruter fra Danmark

Ryanair åbner en rute fra København til Gdansk samt fra Billund til Dublin, hvormed selskabet indtil videre kommer til at åbne 11 nye danske ruter i 2019.

Ryanair har lagt op til en markant ekspansion i Danmark i løbet af 2019.

Torsdag kunne det irske lavprisflyselskab således præsentere en rute fra København til den polske havneby Gdansk. Ruten starter søndag den 27. oktober, og der flyves dagligt.

Flyet udgår fra basen i Gdansk kl. 06.50 hver morgen med ankomst i København kl.  07.50. Her returnerer flyet kl. 08.15 og ankommer kl. 09.20 i Gdansk Lech Walesa Airport.

Dermed bliver der pludselig konkurrence til SAS, der i dag flyver fire gange om dagen fra København til Gdansk. SAS benytter 90-sæders Bombardier CRJ900, mens Ryanair vil indsætte de velkendte 189-sæders Boeing 737-800. SAS flyver ud af København kl. 08.10 om morgenen, så der er udsigt til konkurrence i lokaltrafikken, selvom SAS har mange polske transferpassagerer på ruten.

I forvejen har Ryanair meddelt, at der i sommertrafikprogrammet startes nye ruter fra København til Bordeaux, Krakow, London-Southend, Liverpool og Prag, og når vintertrafikprogrammet træder i kraft, er Marseille også kommet på rutekortet.

Ønskerute til Billund
Billund Lufthavn er også blevet begunstiget med endnu en ny rute fra Ryanair. Denne gang er destinationen Dublin, der er Ryanairs hjembase, og hertil vil der være flyforbindelse to gange om ugen. Det er endnu uklart, hvilke dage der flyves.

Lige nu er der ingen direkte ruter til Dublin fra de jyske lufthavne, men det er planen, at Aalborg-selskabet Great Dane Airlines fra den 21. juni vil flyve to gange om ugen mellem Aalborg og Dublin.

Hvad angår Ryanair-ruten mellem Dublin og Billund, håber Ryanair at kunne tiltrække forretningsrejsende fra den amerikanske IT-gigant Google. Google vil investere 4,5 milliarder kroner i et nyt datacenter mellem Fredericia og Taulov, der forventes åbnet i 2020, og der forventes en del rejseaktivitet til og fra Googles europæiske hovedkvarter i Dublin.

“Det glæder os, at Ryanair vil åbne en direkte rute mellem Dublin og Vestdanmark. Ruten har været øverst på vores ønskeseddel i mange år og vil blive vital for forretnings- og fritidsrejsende mellem Irland og Vestdanmark. Lige nu er der stor udvikling i Vestdanmark med udviklingen af store datacentre, og mange af disse datacentre vil blive opført med assistance fra irske konstruktører og ingeniører,” siger administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

Herudover forventer lufthavnen, at vestdanske turister vil besøge Dublin, ligesom det forventes at irske turister vil benytte ruten til et besøg i Legoland eller til en storbyferie i Aarhus.

I forvejen vil Ryanair i sommertrafikprogrammet åbne nye ruter fra Billund til Edinburgh, Manchester og Prag,

 

Relaterede artikler:

Ryanair annoncerer jysk Manchester-rute

Femte nye Ryanair-rute i CPH i 2019

Nye Prag-ruter fra både København og Billund