Ryanair i Frankfurt Lufthavn (Foto: Lufthansa)

Ny stor Ryanair-udvidelse i Frankfurt

Ryanair åbner i den kommende sommer hele 34 nye ruter fra Frankfurt Lufthavn og vil med samlet 10 basefly fortsætte oprustningen i den tyske storlufthavn.

Ryanair har for alvor indledt en tysk storoffensiv, der skal styrke det irske lavprisflyselskabs position på det tyske marked. Entréen Frankfurt Lufthavn, der er Europas fjerdestørste lufthavn, fandt sted i slutningen af marts med to basefly og fire destinationer, henholdsvis Alicante, Faro, Málaga og Palma de Mallorca.

Når det kommende vintertrafikprogram igangsættes i slutningen af oktober, går Ryanair fra to til syv basefly, og nu har selskabet besluttet at placere yderligere tre basefly, så der vil være i alt 10 fly i Frankfurt Lufthavn fra slutningen af marts næste år. Det betyder samtidig, at Ryanair vil tilføje 34 nye ruter i sommertrafikprogrammet, udover de fire, som man startede med tidligere i år.

Der er en tale om en gigantsatsning med 34 ruter: Athen, Agadir, Barcelona, Brindisi, Catania, Chania, Glasgow, Kefallonia, Korfu, Krakow, Lanzarote, Las Palmas, Lissabon, London-Stansted, Madrid, Manchester, Marseille, Milano-Bergamo, Murcia, Mykonos, Perpignan, Perugia, Pisa, Porto, Pula, Rijeka, Santorini, Sevilla, Tenerife, Toulouse, Valencia, Venedig-Treviso samt Zadar.

Samlet vil Ryanair i sommeren 2018 betjene 38 ruter til ni lande.

Udfordringer for ny Pier G
Den gigantiske ruteudvidelse i Frankfurt kan hurtigt give kapacitetsproblemer. Den tyske storlufthavn har igangsat byggeriet af lavprisfingeren Pier G, der skal stå færdig i 2020 og rumme lufthavnens lavprisflyselskaber. Den forventes at få en årlig kapacitet på mellem fire og fem millioner passagerer, men allerede i 2018 vil omkring 3,7 mio. Ryanair-passagerer rejse gennem Frankfurt Lufthavn, hvorfor det irske lavprisflyselskab alene vil kunne udnytte kapaciteten.

I 2023 vil Pier G efter gennemførelsen af fase to kunne rumme op imod syv mio. passagerer.

Med 60,6 mio. passagerer gennem Frankfurt Lufthavn i 2016, er der noget der tyder på, at Ryanair i løbet af få år vil repræsentere omkring 10 procent af det samlede antal passagerer i Tysklands største lufthavn.

Udover Frankfurt Lufthavn benytter Ryanair også lavprislufthavn Frankfurt-Hahn, der ligger omkring 120 kilometer vest for Frankfurt am Main i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Herfra vil Ryanair i sommeren 2018 have fem basesefly til rådighed, der samlet skal trafikere 43 router til 13 lande.

 

Relaterede artikler:

Frankfurt Lufthavn får lavpristerminal

Ryanair med gigantoprustning i Frankfurt

Lufthansa og Ryanair tørner sammen i Frankfurt

Medie: Ryanair etablerer base i Frankfurt Lufthavn