Dorothea von Boxberg. (Foto: Lufthansa Group | PR)

Ny topchef hos Brussels Airlines

Der er netop blevet udpeget en ny koncernchef hos Brussels Airlines. Det bliver den sjette af slagsen siden 2018, og Lufthansa-koncernen har valgt et kendt navn fra egne rækker til posten.

Tidligere på året blev det meldt ud, at Peter Gerber, der på daværende tidspunkt var koncernchef for Brussels Airlines, havde fået en tilsvarende stilling hos Conodor, og han derfor ville forlade posten. Det er det seneste i en række ledelsesskift, der har fundet sted i regi af Lufthansa-datterselskabet de senere år.

I februar 2018 trådte koncernchef Bernard Gustin tilbage, og i april samme år blev Christina Foerster udpeget som ny topchef for flyselskabet. Den stilling besad hun indtil december 2019, hvor Dieter Vranckx overtog.

Han var koncernchef indtil den 1. marts 2021, hvorefter posten blev overtaget af Peter Gerber, som blev der i to år. Han stoppede officielt den 1. marts, og siden da har Christina Foerster midlertidigt varetaget rollen som koncernchef, men nu er der en afløser på plads, oplyser Lufthansa-koncernen.

Lang erfaring fra Lufthansa
Valget er faldet på Dorothea von Boxberg, der siden 2021 har stået i spidsen for Lufthansa Cargo. I tillæg til titlen som koncernchef vil hun i fremtiden også fungere som Lufthansa-koncernens bestyrelses repræsentant over for EU-Kommissionen.

Von Boxberg har en lang karriere hos Lufthansa bag sig, da hun har været en del af selskabet siden 2007. Før det var hun i en årrække ansat ved Boston Consulting Group.

I løbet af sin tid hos den tyske luftfartskoncern har indtaget forskellige roller. Hun har blandt andet været ansvarlig for kundeoplevelsen ved Lufthansa, hvor hun stod for at forny designet på flyselskabets Business Class-sæder, ligesom hun har været global salgsdirektør for Lufthansa Cargo.

Siden 2018 har hun har været en del af medlem af bestyrelsen og en del af den daglige ledelse i fragtflyselskabet, hvor hun har haft ansvaret for salg, udbygning af rutenetværket samt produktudvikling, og fra 2021 og indtil nu har hun haft titel af koncernchef.

Tilfreds med udnævnelsen
Udnævnelsen af Dorothea von Boxberg som ny koncernchef kræver, at bestyrelsen i SN Airholding, der formelt ejer størstedelen af Brussels Airlines, godkender beslutningen. SN Airholding ejes dog af Lufthansa.

Ifølge Christina Foerster, der både er midlertidig koncernchef i Brussels Airlines og bestyrelsesformand i SN Airholding, er den nye topchef det rigtige valg.

”Jeg er særdeles tilfreds med, at Dorothea von Boxberg, der er en erfaren og dygtig luftfartsleder fra Lufthansa-koncernen, er klar til at overtage ledelsen af Brussels Airlines. Med hendes store viden og dybe forståelse af såvel fragt som passagerflyselskaber vil hun kunne fortsætte den gode udvikling af Brussels Airlines i den kommende år.”

Det oplyses desuden, at navnet på den nye koncernchef hos Lufthansa Cargo offentliggøres snarest muligt. Forventningen er, at Dorothea von Boxberg tiltræder sin nye stilling den 15. april i år.


Relaterede artikler:

Brussels Airlines-topchef skifter til konkurrent

Flyselskab får SAF via NATO-rørledning

Brussels Airlines vender tilbage til Billund