Ny underdirektør hos charterarrangør

Den nordjyske charterarrangør SunCharter fortsætter med at vokse og har fundet en ny underdirektør hos konkurrenten Bravo Tours. Datterselskabet Airnavia har skiftet administrerende direktør efter blot tre måneder.

Den lille fremadstormende nordjyske rejsearrangør SunCharter har i løbet af 2015 vokset sig større. Samlet blev der sendt omkring 20.000 gæster afsted til Bulgarien, Tyrkiet, Grækenland og Spanien.

Men ambitionerne er store hos SunCharter, der forventer 40.000 gæster i 2016, hvor der skal flyves med SAS, mens Malta kommer til som ny destination. Til sammenligning ventes Primo Tours og Århus Charter tilsammen at sælge omkring 50.000 rejser i 2016.

Derfor har SunCharter fra den 1. februar valgt at ansætte 42-årige Carsten Terp Hansen som underdirektør med domicil på hovedkontoret i Anelystparken ved Tilst uden for Aarhus.

“Vi har efterhånden nået en størrelse, hvor det er nødvendigt med en underdirektør, og jeg er utrolig stolt over, at Carsten Terp Hansen er klar på opgaven,“ siger administrerende direktør Søren Kjellerup fra SunCharter.

Brancheprofil fra Bravo Tours
Den nye underdirektør er hentet hos konkurrenten Bravo Tours, hvor Søren Kjellerup også tidligere har været ansat.

Carsten Terp Hansen har i 11 år været salgschef hos Bravo Tours, og har før den tid også været afdelingsleder hos Star Tour. Dermed er det en rutineret profil fra charterbranchen, der skal sikre den fortsatte succes for SunCharter, der sender alle gæster afsted fra Aalborg Lufthavn.

“Jeg har fulgt SunCharter fra sidelinjen, og jeg synes, at det er et utroligt spændende projekt, de har gang i. SunCharter har den ånd, som andre charterselskaber havde for 10 til 20 år siden, og det bliver en fornøjelse at blive en del af det,“ siger den kommende underdirektør, Carsten Terp Hansen.

“Koncern“ med underskud
SunCharter er sammen med DUF Rejser og Utopia Guideskole varemærker under DK Rejs ApS. Selskabet havde i det senest aflagte regnskab fra 1. november 2013 til 31. oktober 2014 et underskud på seks mio. kroner, mens balancen viste en negativ egenkapital på 7,1 mio. kroner. Det blev der dog rettet op på efter afslutningen af årsregnskabet gennem en kapitaltilførelse på omkrin 12 mio. kroner.

I årsrapporten hed det da også, at “resultatet anses for utilfredsstillende i forhold til ledelsens forventninger.“ Øget markedsføring og flere destinationer skulle i 2015 medvirke til at rette op på indtjeningen, der dog stadig – i tråd med forventningern – forventes at være negativ for det 14 måneders regnskabsår, der sluttede den 31. decmeber 2015.

DK Rejs ApS har også etableret et 100 procent ejet datterselskab med navn DK Flight ApS. Dette selskab debuterede i efteråret 2015 som Airnavia, der vil sælge flybilletter i løs vægt på de charterflyvninger som SunCharter har kontraheret med SAS. Herudover er der indgået en aftale med Danish Air Transport om fra maj måned at tilbyde faste flyvninger mellem Aalborg og London-Stansted fire gange om ugen.

Hos Airnavia har det netop været nødvendigt at foretage en udskiftning i ledelsen. Lars Christian Linde blev ansat som administrerende direktør den 16. september 2015, og allerede den 14. december blev han afløst af Mathias Østberg Madsen, fremgår det af oplysninger fra Erhvervsstyrelsen.