Barområdet i The Global Lounge i Frankfurt Lufthavns VIP-terminal. (Foto: Fraport | PR)

Ny VIP-terminal åbnet i Frankfurt Lufthavn

Et nyt VIP-område på 1.700 kvadratmeter står nu til rådighed for op imod 30.000 VIP-gæster, der årligt rejser til, fra eller via Frankfurt Lufthavn. VIP-service er åben for alle uanset billetype, og priserne starter ved 3.200 kroner.

Erhvervslivets topfolk, rockstjerner og højtstående politikere hører til det klientel, der benytter sig af VIP-faciliteterne i Frankfurt Lufthavn, der er blandt de fem største lufthavne i Europa.

Mandag indviede lufthavnen en helt ny VIP-terminal, der er placeret i ankomstområde A i Terminal 1. Der er intet mindre end 1.700 kvadratmeter i to etager, der står til rådighed, og det er et supplement til de eksisterende VIP-faciliteter i B-området, der fremover primært skal bruges af transferpassagerer.

Den tyske storlufthavns VIP-faciliteter har ingen adgangsmæssig begrænsning. Det er kun betalingsevnen, der afgør, hvem der kan komme ind i området. Det er således muligt at købe den billigste billet med SAS eller Lufthansa og derefter købe sig adgang til VIP-området.

Det kræver dog, at rejsende er parat til at betalt mindst 430 euro (3.200 kroner),  hvilket er den billigste adgang for individuelle flypassagerer. 

VIP-terminal til 150 millioner kroner
Den nye VIP-terminal har været to år undervejs og har kostet omkring 20 millioner euro, eller hvad der svarer til næsten 150 millioner kroner. Det er et areal, hvor flyselskaberne tidligere har holdt til, der nu er blevet omdannet til luksuriøse passagerområder.

Anke Giesen, der er direktør for retail og ejendomme hos lufthavnsoperatøren Fraport, glæder sig over udvidelsen.

“Vores VIP Services-enhed kan se tilbage på mere end 50 års tradition og en tilgang, som altid har været holistisk. Ikke desto mindre søger vi altid at genopfriske vores tilbud og introducere innovative detaljer for at glæde vores sofistikerede kunder med en unik blanding af eksklusivitet og feel-good stemning. Den nye VIP-terminal giver os mulighed for at tilbyde vores passagerer en ny, luksuriøs rejseoplevelse, der stadig fastholder traditionen med vores internationalt anerkendte produkt i topkvalitet.”

I VIP-terminalen findes to store rum, som alle kan benytte. The Global Lounge indeholder en udsøgt bar, mens biblioteket er et mere roligt område med masser af læsematerialer. Derudover findes der tre private suiter samt to mødelokaler for delegationer og forretningsmøder. Endelig er der også en gaming-lounge med flipper- og arkadespil samt en cigarlounge med et fint udvalg af cigarer.

Stadig lidt efter 2019-niveauet
Før coronapandemien kunne Frankfurt Lufthavn årligt byde velkommen til 30.000 VIP-gæster, men det niveau er man ikke helt nået op på endnu.

“Efterspørgslen stiger – og vores attraktive nye tilbud betyder, at vi er godt rustet til at opfylde dette behov på det rigtige tidspunkt,” lyder det fra Anke Giesen.

Frankfurt Airport VIP Services håndterer alle forespørgsler, og servicepakken indeholder kontakt med en dedikeret VIP-medarbejder, håndtering af alle rejseformaliteter, ophold i loungen i op til tre timer, mad og drikke samt transfer i en eksklusiv limousine mellem fly og lounge.

 

Relaterede artikler:

Skarp stigning i efterspørgslen pressede Frankfurt

Lover mindre ventetid i Frankfurt Lufthavn

Frankfurt med størst vækst blandt megahubs