Nye Delta-ruter til København og Stockholm

Det bliver nu muligt at flyve direkte fra København og Stockholm til New York JFK fra den 19. maj 2010.

Københavns Lufthavn har haft et længe næret ønske om en rute til New York JFK. Ruten der har et årligt potentiale på 90.000 passagerer pr. vej har stået øverst på ønskesedlen over nye langruter fra CPH.

Der findes naturligvis ruter til New York i forvejen, men disse ruter der opereres af Continental og SAS går begge til Newark-lufthavnen. Ifølge billetdata opsamlet i Københavns Lufthavn rejser 90.000 passagerer ind til John F. Kennedy lufthavnen idag, idet de pågældende passagerer i et vist omfang skal videre til amerikanske indenrigsdestinationer fra netop JFK som valgt gateway.

Delta

Delta vil flyve til New York JFK fra to skandinaviske hovedstæder

Når Delta Airlines den 19. maj åbner en daglig rute mellem henholdsvis København-New York JFK og Stockholm-New York JFK markerer det måske også, at Skyteam-alliancen ønsker en direkte forbindelse mellem det skandinaviske marked og New York. Det amerikanske selskab Continental, der indtil videre har tilhørt Skyteam-alliancen indlemmes inden udgangen i året i Star Alliance. Derfor ville Star Alliance alene have siddet på de to forbindelser til New York fra Stockholm og København.

De nye ruter skal opereres med Boeing 757-200, der har 16 sæder på Business EliteClass og 158 sæder på økonomiklasse.