Nye ministre for luftfarten og turismen

Ved gårsdagens regeringsrokade fik såvel luftfarten som turismen nye ministre. Hans Chr. Schmidt er ny transportminister og Brian Mikkelsen ny økonomi- og erhvervsminister.

Når de nye ministre i dag trækker i arbejdstøjet efter gårsdagens overleverings-forretninger vil der være mange og nye udfordringer, der venter dem.

Brian Mikkelsen (KF) afløste Lene Espersen (KF) som ny økonomi- og erhvervsminister. Brian Mikkelsen er tidligere kulturminster og justistminister. Herudover har han haft en bestyrelsespost i 6 år i Jernbanerådet, hvilket er eneste egentlige relation til turisme som en del af ressortområdet i økonomi- og erhvervsministeriet.

Som ny ansvarlig for turismen kan Brian Mikkelsen passende gå i gang med at kigge nærmere på det lovforslag, som hans forgængersendte i høring den 12. februar. Et lovforslag, der lægger op til en styrkelse af den internationale markedsføring af Danmark, et mere forretningsorienteret VisitDenmark og et styrket offentlig-privat samarbejde indenfor dansk turisme.

Noget at tage fat i bliver der også for Hans Chr. Schmidt (V), der er udnævnt til ny transportminister efter Lars Barfoed (KF), de i stedetfortsætter som justitsminister. Hans Chr. Schmidt er tidligere fødevareminister og miljøminster. Eneste relation til det nye ressortområde er hans udvalgspost i Trafikudvalget.

Hans Chr. Schmidt kommer senere til at tage stilling til brugen af body-scannere i danske lufthavne. Hans forgænger gav i januar måned tilladelse til, at en forsøgsordning indenfor 6 månederkunne etableres i Københavns Lufthavn.

Luftfartsforhandlinger med Kina den 11. og 12. marts 2010 står også som en af mange nye opgaver. Danmark skal nemlig sammen med Norge og Sverige modernisere de gældende luftfartsaftaler med Kina og afjourføre dem i medfør af EU-lovgivningen.

På vegne af branchen byderBoarding.dk velkommen til d´herrer Brian Mikkelsenog Hans Chr. Schmidt. Vi håber samtidig, at de nye ministre vil bestræbe sig på at få en tæt dialog med branchen – såvel indenfor luftfarten som dansk turisme.