Nye regler for separate billetter hos British Airways

Det er hos British Airways ikke længere muligt at gennemchecke passagerer med to separate billetter fra hver sin booking.

Hidtil har Oneworld-alliancen haft nogle meget fleksible regler om at kunne tilbyde gennemgående check-in, selvom kunderne har været i besiddelse af to separate billetter lavet i to forskellige bookinger (PNR, Passenger Name Record, red.). Men det er blevet ændret med virkning fra den 1. juni, meddeleler British Airways.

Siden denne dato er det nu kun muligt at foretage gennemgående check-in, hvis passageren kan fremvise to separate billetter på Oneworld-selskaber, hvor bookingen er foretaget i en og samme PNR. Men så kan man til gengæld også blive gennemchecket med bagage til de omkring 1.000 destinationer i Oneworld-netværket.

Det betyder, at passagerer, der har valgt at købe separate billetter i to separate PNR´er kun vil blive indchecket til den destination, der står i bookingen, og der bliver ikke tilføjet noget i check-in systemet om, at passageren skal rejse videre. Herudover understreger British Airways, at den særlige MGA-bagageregel (Most Generous Allowance, red.) ikke vil være gældende, hvorfor det kan være nødvendigt at betale overvægtstillæg på nogle af strækningerne.

For mange udfordringer
Oneworld var faktisk den første globale flyalliance til at tilbyde gennemgående check-in på separate billetter inden for alliancen. Det skete for omkring 10 år siden ved overgangen til e-tickets. Her så man mange muligheder i e-ticket interlining med andre flyselskaber, men virkeligheden har overhalet de gode intentioner. Der er for mange tilfælde, hvor passagererne kommer i problemer, fordi en tidsændring med ét selskab ikke meddeles det næste selskab, hvis bookingerne ikke er på samme PNR.

“Vores globale customer teams i Oneworld har ofte travlt med at hjælpe passagerer med meget tætte flyforbindelser, og det er vanskeligt at hjælpe, hvis man ikke er booket i samme PNR,” forklarer Peter Rasmussen, der er kommerciel chef for British Airways i Nordeuropa.

Kunder hos British Airways og Oneworld vil have stadig mulighed for at gøre brug af alliancens komplette fordele, hvis man er i besiddelse af én billet med samtlige flystrækninger. Her vil bagagen kunne gennemskrives til slutdestinationen efter MGA-bagagereglen, ligesom der vil være fuld assistance undervejs, hvis der er forsinkelser og aflysninger på rejsen.

 

Relaterede artikler:

Bookingkonflikt er løst

Kold luft mellem SAS og British Airways

British Airways og SAS afbryder samarbejde