Nye ruter og flere afgange hos Iberia

Det spanske flyselskab Iberia åbner fem nye ruter og vil fra den 6. juli tilbyde daglige flyvninger til Panama City i en udvidelse, der giver selskabet en kapacitetsudvidelse på 40 procent på ruten.

Da Iberia for fire år siden begyndte at flyve direkte til Panama, var det med et langsigtet ønske om at have daglige afgange fra luftfartsselskabets hub i Madrid, til det latinamerikanske lands hovedstad, Panama City. I øjeblikket har Iberia fem ugentlige afgange til Panama City, men fra 6. juli får den spanske flag carrier endelig opfyldt sit ønske, når to ekstra afgange føjes til ruteplanen.

Opgraderingen sker af to omgange, så Iberia fra 2. juni kan tilbyde dets kunder seks ugentlige afgange, inden man måneden efter er klar til at flyve dagligt til Panama City.

Panama er i øjeblikket et af de mest blomstrende og attraktive lande i Latinamerika og med Iberias daglige rotationer, vil der fremover lande over 25 fly i Panama City med afgang fra Europa. Udover spanske Iberia, opererer hollandske KLM og Air France også på ruter fra Europa til Panama City, og derudover har TAP Portugal bekræftet, at man i fremtiden også vil etablere ruter til hovedstaden i det spansktalende land.

Iberia er dog det eneste selskab, som har fløjet uafbrudt fra Europa til Panama lige siden 1971. Selskabets daglige ruter vil i fremtiden beflyves med henholdsvis en Airbus A330 med plads til 272 passagerer, heraf 36 business class-sæder og 242 economy class-sæder, samt en Airbus A340 med 289 sæder, hvor 24 af disse er business og 265 på economy. Det vil ugentligt give Iberia en kapacitet på godt og vel 4.000 sæder på flyvninger til og fra Panama City, og udvidelsen af ruten giver alene selskabet en kapacitetsøgning på 40 procent.

Nye sæder og nye ruter
I flyene vil man kunne opleve Iberias nye Business Plus kabinepladser, der kan omdannes til flatbeds med en længde på næsten to meter. Med til hver enkelt af disse, hører en 15,4-tommers touch-skærm med adgang til 80 tv-kanaler, mere end 400 musik albums og diverse 3D spil. Andre passagerer vil kunne opleve samme underholdning på 9-tommers skærme i nye og større flysæder. Alle sæder ombord på flyet har installeret docking-stationer til brug og opladning af elektronisk udstyr, og ifølge Iberia vil der indenfor kort tid blive tilbudt Wi-Fi ombord på flyvningerne.

Udover udvidelsen af ruten til Panama City, vil Iberia fremover også kunne tilbyde deres kunder andre nye destinationer. Fra 1. september åbner fem ugentlige afgange til Santa Domingo i den Dominikanske Republik. Fra samme dag vil selskabet også udvide sine to ugentlige Stockholm-flyvninger til daglige rotationer, og de to daglige afgange til Amsterdam som starter fra juli, vil i september blive til tre daglige flyvninger.

Fremover vil det spanske selskab ydermere flyve hele året rundt til Athen i modsætning til tidligere, hvor det blot er sket i sommermånederne. Sidst, men ikke mindst, vil Iberia fra den 20. juni dagligt begynde at flyve til Istanbul.