Nye ruter udvikles i Abu Dhabi

På lørdag den 29.september mødes 2.750 repræsentanter fra alverdens lufthavne og luftfartsselskaber i Abu Dhabi til den 18. globale rutekonference. Der deltager 30 selskaber fra nordisk luftfart og turisme.

Ørkenemiratet Abu Dhabi har fået fornøjelsen af for anden gangnogensinde at være vært ved den årlige World Routes Conference, der samler op imod 3.000 repræsentanter fra luftfartsindustrien.

Arrangementet afvikles i Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) fra lørdag den 29. september og frem til den 2. oktober. Af de 3.000 gæster vil der være repræsentanter fra omkring 1.000 lufthavne, 300 flyselskaber og 300 turistorganisationer.

Norden stiller men en delegation bestående af i alt 30 forskellige virksomheder, hvor Danmark og Norge alene udgør mere end halvdelen.

Danmark
Aarhus Airport
Airport Coordination Denmark & Iceland
Billund Airport
Copenhagen Airports
Copenhagen Capacity
Jet Time
Wonderful Copenhagen

Norge
Airport Coordinaiton Norway
Alesund Airport
Avinor
Bergen Flesland Airport
Bodø Airport
Norwegian
Oslo Airport
Sandefjord Airport
Stavanger Airport
Trondheim Airport

Sweden
Göteborg Landvetter Airport
Malmo Airport
SAS
Smaland Airport Vaxjo
Swedavia

Finland
Finavia
Finnair
Helsinki Airport

Island
Icelandair
Keflavik International Airport
Loftelidir Icelandic
Air Atlanta Icelandic

Aarhus Lufthavn stiller også oppå World Routes konferencen, omend lufthavnen med 591.355 passagerer i 2011 er blandt de mindst lufthavne, der er til stede til Abu Dhabi.

“Vi har vurderet, at vi også må være til stede. Det er i stigendegrad på Routes, at tingene sker. Vi vil være sikker på at få det hele dækket i vores stræben efter at tiltrække nye muligheder til lufthavnen,“ siger lufuthavnsdirektør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn.

Den mindste lufthavn i det store nordiske felt er ubetinget Smaland Airport Växjö. Lufthavnen har blot 180.000 årlige passagerer, hvilket er blot en tredjedel af passagertallet i Aarhus Lufthavn.

Efter rutekonferencen i Abu Dhabi følger den 131. IATA slotkonference i Toronto, hvor omkring 1.000 delegerede fra over 200 luftfartsselskaber ogomkring 60 slotrestriktive lufthavne mødes for at bytte og indgå aftaler om slots for sommertrafaikprogrmamet 2013, der træder i kraft den 31. marts næste år.