Menzies Aviation i Københavns Lufthavn. (Foto: Menzies Aviation | PR)

Nyt handlingselskab får kunde nummer to i CPH

Handlingselskabet Menzies, der netop er vendt tilbage til Københavns Lufthavn for at håndtere Norwegians fly, har landet en CPH-kunde nummer to.

I disse dage vender det skotske handlingselskab Menzies tilbage til Københavns Lufthavn efter seks års fravær. Menzies har nemlig overtaget håndteringen af Norwegians knap fire millioner årlige passagerer og deres bagage fra handlingselskabet Aviator.

Samtidig med opstarten af aktiviteterne i Københavns Lufthavn har Menzies skrevet kontrakt med yderligere et flyselskab om handlingydelser i København. Det er Delta Air Lines, der har valgt at skifte Aviator ud med Menzies når selskabet den 2. juni traditionen tro åbner sin sommerrute fra New York til København, som selskabet vil beflyve fem gange om ugen frem til udgangen af august. Dermed står Aviator til at miste endnu en kunde.

Med kun fem ugentlige rotationer i en periode på knap tre måneder er Delta Air Lines ikke en af de store brugere af Københavns Lufthavn. Menzies skal dog alligevel ansætte flere folk for at kunne håndtere Delta Air Lines 164-sæders Boeing 757-fly.

Udkonkurrere Sterling
Menzies har overtaget 150 medarbejdere fra Aviator, der tidligere håndterede Norwegians fly Derudover er der blevet ansat omkring 30 nye medarbejdere, så selskabet har i alt 180 ansatte til at laste bagage, checke passagerer ind, boarde dem og meget andet for Norwegian.

Menzies danske datterselskab gik konkurs i oktober 2008 efter at selskabets eneste kunde i Københavns Lufthavn, Sterling Airlines, var gået konkurs. Men nu vender skotterne altså tilbage til København for at checke passagerer ind og laste kufferter for et af de flyselskaber, som var med til at udkonkurrere Sterling Airlines.

Samlet set har Menzies mere end 500 flyselskaber i sin kundeportefølje og selskabets mere end 21.000 ansatte håndterer knap 80 millioner passagerer om året i 149 lufthavne i 31 lande. Virksomheden havde i 2013 en omsætning på 6,9 mia. danske kroner.