SAAB 340 fra Nextjet. Air Leap ejer nu tre fly af denne type - alle overtaget fra NextJet. (Foto: Bene Riobo)

Nyt svensk flyselskab har fået driftstilladelse

Air Leap overtog delvist det konkursramte NextJet. Nu har selskabet fået eget svensk AOC og er begyndt at flyve med egne fly.

Det norskejede Air Leap overtog i foråret resterne efter det konkursramte svenske flyselskab NextJet.

Air Leap gik i første omgang ind på ruten mellem Stockholm Arlanda og Mariehamn på Åland, og senere tilføjede selskabet også ruter fra Arlanda til Jönköping og Karlstad samt fra Mariehamn til Åbo/Turku i Finland.

Air Leap drev i forvejen flyrute mellem Oslo og Ørland Lufthavn i Norge under navnet NextMove, men selskabet havde ikke en driftstilladelse – en AOC – til at flyve på de svenske ruter. Air Leap måtte derfor ud i markedet og hyre andre selskaber til at betjene ruterne.

Det gav blandt andet arbejde til danske DAT, som indsatte en ATR-42 på ruten mellem Stockholm Arlanda og Mariehamn, mens de andre ruter blev betjent af blandt andre estiske Nyxair og hollandske AIS Airlines.

Tre fly registreret
Nu har den svenske transportstyrelse imidlertid tildelt Air Leap eget AOC og registreret selskabet som officiel ejer af tre fly af typen Saab 340B. De tre fly har Air Leap overtaget fra NextJet, og der er tale om fly, som alle er over 25 år gamle.

Selskabet indsatte i søndags – den 21. oktober – det første af de tre fly på ruten mellem Stockholm og Mariehamn. Dermed blev kapaciteten på ruten over Østersøen øget betydeligt.

Saab 340B turbopropflyet har plads til 33 passagerer, mens man hidtil ved hjælp af AIS Airlines har betjent ruten med BAe Jetstream 32-fly, som har plads til 19 passagerer.

Saab 340B-flyet med registeringen SE-KXI har også været indsat på ruten fra Mariehamn til Åbo/Turku og på ruten fra Stockholm til Jönköping.

DAT flyver fortsat på norsk rute
Bag Air Leap står det norske fiskeriselskab Olsen Gruppen, som har hovedkontor syd for Bergen. Selskabet har fem fiskerifartøjer og fisker primært i Barentshavet i det nordlige Norge.

Den tidligere NextMove-rute fra Oslo til Ørland er nu også en del af Air Leap-ruteprogrammet. Denne rute betjenes dog fortsat af DAT med ATR-42-fly.

Relaterede artikler:

Nextjet-konkursbo overtages af Air Scandic

Nyt svensk selskab åbner yderligere to ruter

Endnu et svensk flyselskab konkurs