Øget udbud af flysæder fra Jylland til London

Med Ryanairs indsættelse af en 3. daglig afgang fra Billund til Stansted, udbydes mere end 8.000 flysæder pr. uge til den britiske hovedstad.

Fra den 23. september og en måned frem indsætter Ryanair en ekstra afgang på selskabets rute fra Billundtil Stansted-lufthavnen ved London. Dermed kommer Ryanair i denne periode op på 3 daglige afgange fra Billund Lufthavntil London.

Det betyder samtidig, at antallet af udbudte flysæder til den britiske hovedstad bliver historisk højt fra det vestdanske marked. Ikke mindre end 8.000 flysæder om ugen fordelt på ca. 60 flyafgangevil der blive udbudt i denne periode fra lufthavnene i Billund, Aarhus og Aalborg.

Ryanair

Ryanair – 3 gange om dagen fra Billund

Fra Billund Lufthavn flyver udover Ryanair også Cimber Sterling med 11 ugentlige afgange til London-Gatwick. Der opereres primært med CRJ-200 jetfly med plads til 50 passagerer, men på udvalgte afgang flyves der også med Boeing 737-700 med 148 sæder ombord. SUN-AIR, der flyver i franchise-samarbejde med British Airways, opererer11 ugentlige afgange til London City Airport. Dette selskab anvender dog de noget mindre Dornier 328 turboprop-fly med plads til 32 passagerer.

Fra Aarhus Lufthavn flyver Ryanair også til London-Stansted. Ligesom på afgangen fra Billund anvender det irske lavprisflyselskab Boeing 737-800 fly med plads til i alt 189 passagerer på de 12 ugentlige afgange fra Aarhus Lufthavn.

Endelig kan Aalborg Lufthavn tilbyde 6 ugentlige afgange med det norske lavprisflyselskab Norwegian direkte til London-Gatwick.