Boeing 777-200 fra KLM i Amsterdam-Schiphol Airport. (Foto: KLM)

Officielt: KLM åbner rute til Teheran

KLM bekræfter nu officielt, at selskabet fra den 30. oktober i år vil flyve fra Amsterdam til Teheran fire gange om ugen.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre i midten af juni måned, vil KLM til efteråret atter etablere flyvninger mellem Amsterdam og den iranske hovedstad, Teheran. Det er tre og et halvt år siden, at KLM trak sig fra Teheran-ruten, som oprindeligt blev startet op tilbage i juli 1991.

Den nye rute til Teheran bliver den 14. nye rute, som KLM tilføjer til netværket i 2016, og der vil blive i alt fire ugentlige afgange fra Amsterdam på tirsdage, torsdage, fredage og søndage og med returflyvninger på onsdage, fredage, lørdage og mandage. Fra Danmark vil der være tilslutningsfly fra København, Billund og Aalborg, og rejsetiden vil være henholdsvis otte timer og 35 minutter, otte timer og 45 minutter samt 10 timer og 40 minutter.

Ruten vil blive betjent med fly af typen Boeing 777-200, der er indrettet i en treklasses konfiguration. Forrest i kabinen vil der være 34 sæder i World Business Class, 40 sæder i Economy Comfort, mens der bagest vil være plads til 242 passagerer i Economy Class.

“KLM har endnu engang styrket sit netværk med en ny destination – den 14. i år. Dette bekræfter, at vores strategi begynder at bære frugt. På den ene side øger vi vores effektivitet og produktivitet, og på den anden side investerer vi samtidig i vækst,” siger KLM´s koncernchef Pieter Elbers i en pressemeddelelse.

Potentiale for turisme
KLM´s søsterselskab Air France genåbnede den 16. april i år ruten mellem Paris og Teheran, hvor der tilbydes tre ugentlige afgange. Flyselskaber som Lufthansa, Austrian, Alitalia og British Airways har også genoptaget deres flyvninger til Irans hovedstad. Fra Skandinavien er der i dag direkte flyforbindelse til Teheran med Mahan Air fra København og Iran Air fra Stockholm.

Store dele af det vestlige erhvervsliv har i øjeblikket øjnene rettet mod det iranske marked efter at de internationale sanktioner mod landet blev ophævet i begyndelsen af året. Det har allerede medført en betydelig vækst i Iran og i hovedstaden Teheran, der med forstæderne omfatter omkring 13 mio. indbyggere.

Der er også store forventninger til Iran som fremtidens turistland, da landet har hele 23 seværdigheder på UNESCO´s Verdensarvsliste, der samlet rummer 1.052 naturområder og kulturskabte værdier i hele verden. Til sammenligning har Danmark otte seværdigheder på listen.

 

Relaterede artikler:

KLM forsøger sig igen med Teheran

Ekspert: Tre ruter fra Teheran til Skandinavien

Lufthansa åbner ny rute til Teheran

CPH får Teheran-rute

SAS er tavs om Iran-rute