Officielt: Ny rute fra København til Hong Kong

Cathay Pacific bekræfter, at selskabet 2. maj 2018 åbner en direkte rute mellem København og Hong Kong. Det er første gang i 19 år, at der bliver flyvninger mellem de to byer.

Efter mange tilløb og tiltagende rygter kan oneworld-selskabet Cathay Pacific nu bekræfte, at der etableres en rute mellem København og Hong Kong i foråret 2018.

Første afgang bliver 2. maj og der flyves tre gange om ugen frem til 12. oktober i det der er tale om en sæsonrute. Ruten vil blive betjent fra København mandag, onsdag og fredag. Flyet ankommer fra Hong Kong kl. 6.30 om morgenen og returnerer kl. 13.55.

Cathay Pacific vil anvende deres nye Airbus A350-900 fly, der er indrettet med 280 sæder i en treklasses konfiguration. Forrest i flyet er 38 sæder på Business Class, herefter følger 28 Premium Economy-sæder og bagest i kabinen er der plads til 214 passagerer i Economy Class. Det bliver således første A350-rute fra Københavns Lufthavn.

Cathay Pacific administrerende direktør Rupert Hogg kalder København “et fantastisk rejsemål” for det kinesiske selskabs passagerer.

“Vi er glade for at tilbyde den første direkte rute mellem Hong Kong og København. Det er et fantastisk rejsemål, der tiltrækker forretnings- og fritidsrejsende fra hele verden. Med den nye direkte forbindelse til denne fantastiske by har vi har lyttet til vores passagerners ønske om flere rejsemuligheder,” siger Rupert Hogg

I Københavns Lufthavn har man ønsket sig en Hong Kong-rute længe.

“Det er en milepæl i lufthavnens arbejde med rutevikling, at Danmark nu får en direkte forbindelse til Hongkong. Cathay Pacifics rute til den kinesiske millionby har stået øverst på listen over uservicerede destinationer fra Danmark. Den vil gavne både væksten og turismen – og give en masse nye, spændende rejsemuligheder,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard.

Hong Kong er en af de største uservicerede helårsdestinationer fra København med årligt 27.000 passagerer, viser statistikker fra Københavns Lufthavn. I forvejen flyver SAS til to destinationer på det kinesiske fastland, henholdsvis Beijing og Shanghai.

SAS-rute i 1990´erne
Den 10. september 2015 åbnede SAS en rute mellem Stockholm og Hong Kong med fem ugentlige afgange, men der har tidligere været flyvninger direkte mellem København og Hong Kong tilbage i 1990´erne.

Første direkte flyvning fra København til Hong Kong gennemførte SAS i juni 1992 med rutenummeret SK991/992. Dengang var det Boeing 767-fly, der blev benyttet, og der blev lagt ud med to ugentlige afgange, der fra september samme år blev øget til tre.

Fra den 31. marts 1997 øgede SAS til fem flyvninger om ugen, men sidenhen gik det ned ad bakke, og den 28. februar 1999 gennemførte SAS den sidste flyvning fra Hong Kong til København.

 

Relaterede artikler:

Hong Kong-rute til CPH lader vente på sig

Hong Kong-selskab har kig på CPH

SAS skriver et nyt kapitel i historien

SAS åbner Hong Kong-rute

Hong Kong-selskab lun på CPH-rute