China Eastern Airlines Airbus A330-200 (Foto: Arcturus | GNU Free Documentation License 1.2)

Officielt: Stockholm får Shanghai-rute

China Eastern Airlines, der er Kinas næstørste flyselskab, åbner den 16. juni en rute mellem Shanghai og Stockholm.

En række kinesiske flyselskaber har søgt om tilladelse til at beflyve nye ruter fra Kina til Skandinavien, og nu er endnu en rute blevet officielt bekræftet.

Det er Sky Team-flyselskabet China Eastern Airlines, der 16. juni åbner en rute fra Shanghai til Stockholm-Arlanda med fire ugentlige afgange. Flyvningerne vil blive gennemført med fly af typen Airbus A330-200, der i det kinesiske flyselskabs version er indrettet med 262 sæder, hvoraf 24 er på Business Class og de resterende 238 på Economy Class.

China Eastern Airlines er Kinas næststørste flyselskab og har en flåde på næsten 500 fly, der har en gennemsnitsalder på 5,7 år. Så det er et ekspansivt og fremadstormende selskab, der for første gang vil flyve passagerer til og fra Skandinavien.

I forvejen flyver SAS dagligt fra København til både Shanghai og Beijing, mens Air China har meldt sin ankomst med opstart den 30. maj med en rute mellem Beijing og København. Fra Stockholm flyver Air China allerede dagligt til Beijing i sommertrafikprogrammet.

Vigtigt for svensk erhvervsliv
Hos den svenske lufthavnsoperatør Swedavia, der driver Arlanda-lufthavnen, er der naturligvis glæde over at have fået landet endnu en langdistancerute. Glæden er ikke mindre, når det er en userviceret destination fra Kina, idet kineserne er nogle af de mest eftertragtede turister, da de lægger mange penge i lufthavnen og i byens butikker. Men der er også store muligheder for at øge tilgængeligheden til Shanghai-regionen for svensk erhvervsliv.

“Kina er et uhørt vigtigt eksportmarked for Sverige, og i Shanghai-området der der mange etableringer. Den nye direkte rute mellem Stockholm Arlanda og Shanghai er derfor af stor betydning for svensk erhvervsliv og kommer til at bidrage til at gøre Sverige og Stockholm mere attraktivt for det voksende antal kinesiske besøgende,” siger Jonas Abrahamsson, der er koncernchef hos Swedavia.

200.000 rejsende mellem Sverige og Kina
Siden 2013 er 20 nye langdistanceruter blevet etableret fra Stockholm-Arlanda, og den nye Shanghai-rute vil komplementere det eksisterende rutenetværk ganske godt.

Flytrafikken mellem Kina og Sverige er i øvrigt blevet fordoblet i løbet af de seneste 10 år, således at der i dag er op imod 200.000 rejsende årligt mellem de to lande. Det skyldes blandt andet den stigende eksport, idet eksporten fra Sverige til Kina sidste år blev øget med 27 procent til 58,5 milliarder svenske kroner, mens importen steg med syv procent til 59,6 milliarder kroner.

“Det er meget glædeligt, at der nu kommer en direkte flyrute mellem Stockholm og Shanghai. Kina er en vigtig og voksende handelspartner, samtidig med, at kinesiske turister er trækkraften i den stærke udvikling i svensk turisme. Derfor er China Easterns etablering vigtig for både vækst og jobudvikling,” siger Sveriges erhvervs- og innovationsminister Mikael Damberg.

Swedavia har fået betydelig hjælp til at tiltrække det kinesiske flyselskab. Connect Sweden med partnere som Visit Sweden og Stockholm Business Region har spillet en vigtig rolle bag kulisserne.

 

Relaterede artikler:

Star Alliance-selskab åbner København-Beijing

Kinesere planlægger nordisk invasion

SkyTeam-selskab vil flyve fra Shanghai til Skandinavien