Icelandairs hovedkontor i Reykjavik. (Foto: Foursquare)

Omfattende organisationsændringer hos Icelandair

Icelandair ændrer nu markant på selskabets organisation. Ændringen føres ud i livet efter en tid, hvor der har været stor udskiftning i flyselskabets topledelse.

En opdeling af den kommercielle afdeling, et større fokus på bæredygtighed i forretningen og flere digitale løsninger, der gør brug af data. Sådan lyder hovedoverskrifterne for en ny organisationsændring, som Icelandair netop har sløret for.

Det islandske flyselskab fortæller i en pressemeddelelse, at selskabets kommercielle afdeling fremover vil blive delt i to. En afdeling får ansvaret for kundeoplevelsen, mens den anden skal have blikket stift rettet mod flyselskabets indtægter. 

Ændringen betyder, at de indtjeningsfokuserede funktioner fra Icelandairs afdelinger for netværk, indtægtsstyring og salg fremover vil blive samlet i den del af den kommercielle afdeling, der skal beskæftige sig med flyselskabets indtægter. 

Sætter navn på én af tre nye direktører
Derudover etablerer flyselskabet en helt ny afdeling, der skal sætte skub i selskabets digitale omstilling. Afdelingen får desuden ansvar for, at Icelandair fremover i højere grad vil være i stand til at gøre brug af data i forretningen.

Da Icelandair gerne vil sende et signal om, at bæredygtighed er et centralt element i den langsigtede strategi, så vil ansvaret for at styrke flyselskabets strategi for bæredygtighed i fremtiden være placeret hos koncernchef Bogi Nils Bogason, fortæller flyselskabet.

Som følge af organisationsændringerne skal der snarest muligt udnævnes en digitaldirektør samt en kundedirektør. Den ligeledes nyoprettede stilling som direktør for indtægtsstrømme (Chief Revenue Officer, red.) er gået til Tomas Ingason, der hidtil blandt andet har arbejdet med forretningsudvikling hos Icelandair. 

Mange udskiftninger på direktionsgangen
Den nye organisationsændring iværksættes efter nogle måneder, hvor Icelandair har skiftet ud på mange centrale poster i ledelsen. I august blev Ívar S. Kristinsson udnævnt til ny finansdirektør for flyselskabet. 

Måneden efter fratrådte driftsdirektør Jens Thordarson efter 15 år i Icelandair, og han efterfølges af Jens Bjarnason, der blev udnævnt i november. I begyndelsen af oktober fratrådte desuden den kommercielle direktør Birna Osk Einarsdottir.

Nu skal flyselskabet have besat de to resterende nyoprettede direktørstillinger. Det arbejde sættes straks i gang. Icelandair fortæller, at den kommende kundedirektør samt indtægtsdirektør Tomas Ingason vil indtræde i forretningsudvalget for Icelandair Group.

 

Relaterede artikler:

Stadig trafikmæssig fremgang hos Icelandair

Icelandair skal atter flyve til Antarktis

Icelandair på jagt efter yderligere tre MAX-fly