Oneworld først med elektroniske virksomhedsaftaler

Nu behøver de store rejseindkøbere ikke længere at rundsende bunker af papir med aftaler. Oneworld tilbyder at gøre det elektronisk.

En gammel læresætning siger, at en aftale ikke er gyldig før der er blæk på. Det vil Oneworld-alliancen nu ændre på, idet man nu tilbyder at indgå elektroniske samarbejdsaftaler med de multinationale kunder.

Tidligere kunne en aftale forsinkes i ugevis, da stakke af papir skulle rundsendes til alle aftalepartnere til underskrift. Ofte har porto og forsendelsesomkostninger løbet op i omkring 5.000 kroner, ligesom tilgængeligheden af aftalepriserne kunne risikere at forsinkes p.g.a. postgangen og andre faktorer.

Nu har Oneworld indgået en aftale med DocuSign, der er globalt markedsledende indenfor digital signatur. Et af Oneworld-selskaberne, American Airlines, har i en periode brugt DocuSign til elektroniske samarbejdsaftaler. Men nu udbredes systemet ogsåtil globale samarbejdsaftaler.

Underskrift

Nu skal der ikke længere “blæk“ på Oneworld-aftaler

“Det nye system vil sætte os stand til at arbejde en del hurtigere og mere effektivt til gavn og glæde for vore kunder, vores forretning og for “kloden“. Nu skal vi ikke længere printe stakkevis af dokumenter og sende dem kloden rundt med post- og kurerselskaber,“ siger Eileen Yeager, der er Manager Global Sales hos Oneworld.

Den første elektroniske aftale blev indgået med den internationale virksomhed Rio Tinto, der er specialiseret i minedrift. Kontrakten skulle have underskrifter fra Rio Tinto´s globale indkøbsafdeling i Brisbane (Australien), fra rejseindkøbskontoret i Paris og fra Oneworld-salgsansvarlige i Nord- og Sydamerika, Europa, Mellemøsten, Asien og Australien.

Oneworld flyver årligt 330 mio. passagerertil 750 lufthavne i ca. 150 lande. Alliancen består af American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Málev Hungarian Airlines, Mexicana, Qantas og Royal Jordanian. Herudover er der ca. 20 tilknyttede lokale medlemmer. Det russiske S7 Airlines vil tilslutte sig alliancen i 2010.