Op imod 40 oversøiske charterafgange fra Jylland

Hidtil har kun Star Tour og Bravo Tours haft oversøiske charterflyvninger fra Billund. Nu er Spies også kommet med, ligesom lufthavnene i Aalborg og Aarhus er blevet tilgodeset med enkelte afgange. Samlet bliver der op imod 40 oversøiske charterafgange fra Jylland i vintersæsonen 2012/13.

I den kommende vintersæson 2012/13 vil der blive et rekordstort oplæg af oversøiske charterrejser fra de jyske lufthavne.

Hidtil har det været Billund Lufthavn, der praktisk talt har været alene om at udbyde oversøiske charterflyvninger, men nu er Aalborg og Aarhus også kommet med.

Således vil der være38 oversøiske charterafgange fra Jylland i den kommende sæson, hvor Billund tegner sig for omkring 80 procent heraf.

Tre destinationer hos Star Tour
Største udbyder er Star Tour, der kan tilbyde 18 oversøiske charterflyvninger. Der er tale om 12 flyvninger fra Billund til Phuket i Thailand. Fra Billund har Star Tour også en enkelt afgang til Cancun i Mexico og Punta Cana i Den Dominikanske Republik.

Aalborg Lufthavn er blevet begunstiget med toafgange til Phuket, der gennemføres af Star Tour og Spies på samme flyvning, mens Aarhus Lufthavn får fornøjelsen af at tilbyde det østjyske publikum en Star Tour-afgang til Cancun den 17. marts.

Star Tour benytter Boeing 767-fly fra Thomson Airways fra Billund til Phuket samt på alle flyvningerne til Cancun. Derimod er det et Boeing 767-fly fra Tuifly Nordic, der skal tilbagelægge turen fra Danmark til Punta Cana.

Bravo Tours gentager succes
Hos Bravo Tours gentager man succesen fra sidste år. Det er De Dansk Vestindiske Øer, der atter er på programmet med 13 afgange fra Billund samt en enkelt afgang fra Aalborg Lufthavn.

Der flyves hver anden onsdag i perioden 24. oktober til 20. marts med et Boeing 767-fly fra Jetair, der er TUI´s belgiske charterflyselskab.

Onestop-flyvninger med Spies
Også Danmarks største rejsearrangør Spies har fået øjnene op for potentialet i det jyske marked.Der tilbydes i vintersæsonen i alt otte oversøiske charterafgange fra Billund og Aalborg.

Med Airbus A330-fly fra Thomas Cook Airlines flyves der til Cancun, Phuket og Punta Cana fra Billund på samlet fire afgange, mens Aalborg Lufthavn kan tilbyde samme antal flyvninger til de samme destinationer.

Men hos Spies skal gæsterne indkalkulere en mellemlanding undervejs. På udrejsen til Cancun skal der gøres et stop i Gøteborg-Landvetter lufthavnen, mens gæsterne til Punta Cana skal en tur omkring Stockholm-Arlanda.

Rejser man til Phuket med Spies fra Aalborg eller Billund skal man også regne med en mellemlanding i ørkenemiratet Sharjah på hjemturen.

Spies forventer allerede nu at udbyde endnu flere jyske afgange i sæsonen 2013/13.

“Vi har haft stor succes med specielt Punta Cana, hvor vi ganske tidligt måtte melde udsolgt på afgangen fra Aalborg. Derfor forventer vi, at der kommer flere afgange fra Jylland i sæsonen 2013/14,“ siger produktchef Carlos Cebian fra Spies.

Oversøiske charterflyvninger fra Jylland 2012/13

Lufthavn/arr. Star Tour Bravo Tours Spies
Billund Phuket (12) Vestindiske Øer (13) Phuket (2)
Punta Cana (2) Punta Cana (1)
Cancun (1) Cancun (1)
Aalborg Phuket (2) * Vestindiske Øer (1) Phuket (2) *
Punta Cana (1)
Cancun (1)
Aarhus Cancun (1)

* Samflyvning mellem Spies og Star Tour.

En oversøisk charterflyafgang defineres i denne forbindelse som en flyafgang med widebody-fly til destinationer på et andet kontinent. Charterflyvninger til Egypten og De Kapverdiske Øer indgår ikke heri.