Askeskyen er aftagende

Den nye askesky, der i weekenden bredte sig ind over Irland og Storbritannien er aftagende. Omkring 1.000 flyafgange er blevet aflyst i løbet af mandagen. Askeskyen ligger mandag eftermiddag over Nordirland, dele af Skotland samt det sydvestlige England.

(OPDATERET)

De fleste lufthavne i Storbritannien og Irland er igen åbnet efter endnu en askesky fra den islandske vulkan Eyjafjallajökull i weekenden og tidligt mandag morgen forstyrrede flytrafikken.

I alt 1.000 flyafgange – primært fra lufthavnene i London og Schipol i Amsterdam – blev aflyst som følge af askeskyen. Aflysningen er en beskeden del af de samlet 28.000 flyvninger, som Eurocontrol forventer gennemført mandag.

Eurocontrol oplyser, at askeskyen fra kl. 14:00 kun vil genere trafikken i Nordirland, dele af Skotland og det sydvestlige England. Således er kun fire britiske lufthavne lukket mandag eftermiddag: Belfast City, Londonderry, Shetlandog Orkney.

Der vil dog stadig være forsinkelser i London-området og Amsterdam resten af mandagen, da trafikken har hobet sig op i de berørte områder.