Opgiver Sveriges-rute til Amsterdam

Den 4. maj åbnede Estonian Air opsigtsvækkende en rute fra Växjö til Amsterdam i samarbejde med KLM. Om 14 dage vil ruten blive lukket igen.

Hollandske KLM har en lang række føderuter fra Skandinavien til det store trafikknudepunkt i Amsterdam Schiphol Airport. Men en ny rute kom til som supplement, da Estonian Air den 4. maj begyndt at flyve fem gange om ugen fra Växjö Småland Airport direkte til Amsterdam.

Flyvningen blev sat op i et codeshare-samarbejde med KLM, og der var store forventninger til, at mange sydsvenske passagerer ville flyve direkte til Amsterdam og derfra ud i det omfattende internationale rutenet hos det hollandske flyselskab.

Sådan gik det ikke. Svenskaflygbolag.com kunne i sidste uge meddele, at Estonian Air lukker ruten i begyndelsen af august måned. Foretager man et bookingopslag hos flyselskabet. vil man da også få bekræftet, at når rutenummer OV816 søndag aften den 10. august kl. 22.10 lander i Småland Airport, vil det være endegyldigt slut med eksperimentet.

Overraskende lukning
Lukningen af ruten er utvivlsomt en stor skuffelse for Småland Airport, der kunne rapportere om en tocifret vækst i passagertallet i både maj og juni måned.

“Efter en svær start i maj måned, så vokser passagertallet på ruten Växjö-Amsterdam med hele 70 procent i sammenligning med maj måned. Vi havde i juni 1.600 passagerer på ruten, og det er mere end forventet. Vi er naturligvis glade over udviklingen, selvom der stadig er et stykke vej til en belægning på 60 procent,“ sagde administrerende direktør Ulf Axelsson for blot tre uger siden, da trafiktallene for juni blev offentliggjort.

Samtidig kunne lufthavnen offentliggøre, at Estonian Air fra den 17. september ville øge med en ekstra morgenafgang om onsdagen, så antallet af ugentlige flyvninger ville komme op på ni i alt. Men den beslutning er tilsyneladende omstødt med fjernelsen af ruten fra reservationssystemerne.

Estonian Air har benyttet et 76 sæders fly af typen Embraer E170 på ruten.