Lufthansa Airbus A350-900 i München Lufthavn. (Foto: Alex Tino Friedel ATF Pictures/Lufthansa PR)

Otte nye Lufthansa-ruter fra München

Lufthansa ekspanderer fra München med otte nye ruter i sommertrafikprogrammet for 2022. Herudover har det tyske flyselskab valgt at basere yderligere fire Airbus A350 i lufthavnen.

En af Lufthansas vigtige baser er München Lufthavn, og til næste år får lufthavnen endnu flere ruter fra det tyske flyselskab.

Flyselskabet vil således fra sommertrafikprogrammets begyndelse 27. marts 2022 introducere yderligere otte nye ruter fra München. For første gang nogensinde vil Lufthansa flyve direkte fra den bayerske hovedstad til Rio de Janeiro og til San Diego. Herudover vil flyselskabet genoptage ruten til Bangkok. Lufthansa vil desuden flytte to langdistanceruter fra Frankfurt til München. Der er tale om forbindelserne til San Diego og Rio de Janeiro – også gældende fra 27. marts.

I det europæiske netværk har Lufthansa valgt at tilføje seks nye ruter. Der bliver forbindelser til Kalamata, Menorca, Varna, Brindisi (fløjet af Lufthansa-datterselskabet Air Dolomiti), Bergen samt til Billund, som CHECK-IN.dk skrev tirsdag. Ruten til den vestdanske lufthavn åbner dog først 1. maj, og der flyves to gange dagligt med en 84-sæders CRJ 900 fra Lufthansa CityLine.

Der bliver dermed et robust netværk fra München til Danmark, idet Lufthansa og SAS begge flyver mellem Københavns Lufthavn og den bayerske hovedstad.

Fire ekstra Airbus A350
I forlængelse af ruteekspansionen fra München Lufthavn har Lufthansa også besluttet at stationere yderligere fire Airbus A350-900 i lufthavnen. Det samlede antal af den moderne flytype i München vil dermed nå op på 21 styk.

Lufthansa underskrev i efteråret en aftale om leasing af de fire ekstra A350’ere for at fremskynde moderniseringen af langdistanceflåden. Der vil desuden blive baseret fem Airbus A340-600 i München igen i den kommende sommer. Disse fly vil være med First Class.

Nye ruter vil gavne hele Sydtyskland
Beslutningen om at åbne yderligere ruter og basere flere A350’ere i München vækker naturligvis glæde hos Albert Füracker, der er bayersk finansminister og formand for Flughafen München GmbH (FMG).

”Ekspansionen af ​​de direkte forbindelser fra Bayerns gateway til store internationale byer vil gavne alle rejsende og hele det økonomiske område i Sydtyskland. Derfor er forstærkningen af ​​langdistanceflåden i München Lufthavn med særligt brændstofeffektive og lavemissionsfly også meget gode nyheder for alle bayerske virksomheder, der er afhængige af hurtige og pålidelige internationale forbindelser,” siger han.

Jost Lammers, administrerende direktør i FMG, fortæller, at det i den nuværende krise er et ekstremt vigtigt signal at sende med nye ruter og yderligere fly i München.

”Med nu 21 Airbus A350’ere kan Lufthansa tilbyde endnu flere langdistanceflyvninger fra sit bayerske knudepunkt og dermed yderligere konsolidere Münchens fremragende internationale forbindelser,” siger han.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner rute fra Billund til München

Lufthansa vil flyve mere langdistance fra München

Lufthansa fjerner frie drikkevarer på langruter