Lufthansa Airbus A350-900 i München Lufthavn. (Foto: Alex Tino Friedel ATF Pictures/Lufthansa PR)

Lufthansa vil flyve mere langdistance fra München

I juli begynder Lufthansa igen at flyve til Boston, New York-JFK, Charlotte og Vancouver fra München. I august kommer der endnu flere langdistanceruter til.

Lufthansa er i gang med at genopbygge sin palette af langdistanceruter fra München Lufthavn. I næste måned genoptager selskabet de nordamerikanske ruter til Boston, New York-JFK, Charlotte og Vancouver. Det fortæller en talskvinde fra Lufthansa til luftfartsmediet airliners.de.

Lufthansa har i øjeblikket fem langdistanceflyvninger fra den sydtyske lufthavn, henholdsvis Newark, Chicago, Los Angeles, Denver og Seoul. I august føjes Tokyo, Washington D.C., Shanghai og Osaka til listen. Dermed når Lufthansa op på samlet 13 langdistance-destinationer fra München. Alle flyvninger bliver gennemført med Airbus A350’ere.

Nærmer sig tiden før corona
Med de 13 destinationer nærmer Lufthansa sig tiden før corona. I 2019 havde selskabet 23 langdistancedestinationer fra München. Lufthansa har endnu ikke oplyst, hvor ofte selskabet vil flyve til de enkelte destinationer.

I kølvandet på coronapandemien suspenderede Lufthansa midlertidigt de fleste langdistanceruter fra sin næststørste base, eller valgte udelukkende at flyve ruterne fra Frankfurt.

Fra midten af ​​marts til slutningen af ​​maj 2020 gennemførte Lufthansa ikke en eneste langdistanceflyvning fra München. I den forbindelse blev omkring halvdelen af ​​den München-baserede A350-flåde flyttet til Frankfurt Lufthavn. Det var noget nyt, for det var meningen, at Airbus 350’erne udelukkende skulle bruges fra München.

17 Airbus 350-900
I juni er syv A350-900’er stationeret i München og ti i Frankfurt. I juli er det planlagt at have ni A350 i München og otte A350 fra Frankfurt.

Lufthansa har 17 Airbus 350-900’ere i sin flåde, der er konfigureret med 48 business class-, 21 premium economy- og 224 economysæder.

Under coronapandemien har A350-flyene i Frankfurt Airport erstattet de firemotorers Boeing 747-8 og Airbus A340-300, hvormed Lufthansa har sparet brændstof og har kunnet tilbyde kunderne et mere miljøvenligt og støjsvagt produkt.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa erstatter Boeing 747 med Airbus A350

Lufthansa fjerner yderligere 18 langdistancefly

Lufthansa debuterer med A350 i München