(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

Overfyldt Senator-lounge i Wien

Der er klar fordel i, at være, i det mindste, lækkersulten, når man bevæger sig ind i Austrian Airlines´ lounge for Schengen-flyvninger i lufthavnen i Wien. Friske og lækre salater, varme retter der smager af noget samt små glas med skovbær- eller chokolademousse til at runde af med. Kun ét problem Man står der og balancerer tallerkener, små dessertglas og drikkevarer på et bræt, mens man svinger rundt med håndbagagen. Udfordringen er ikke kun balanceevnen, men at finde et sted at sidde. Godt nok var jeg der i myldertiden en eftermiddag sidst på ugen, men selv efter 5-10 minutter var…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Flot og velsmagende mad

Minus: Trængsel til tider, langt til de yderste F-gates

Austrian Airlines lounge i Wien har et flot udvalg af god og velsmagende mad, men i myldretiden er der ikke plads til, at man kan sidde ned og spise.

Der er klar fordel i, at være, i det mindste, lækkersulten, når man bevæger sig ind i Austrian Airlines´ lounge for Schengen-flyvninger i lufthavnen i Wien. Friske og lækre salater, varme retter der smager af noget samt små glas med skovbær- eller chokolademousse til at runde af med.

Kun ét problem
Man står der og balancerer tallerkener, små dessertglas og drikkevarer på et bræt, mens man svinger rundt med håndbagagen. Udfordringen er ikke kun balanceevnen, men at finde et sted at sidde. Godt nok var jeg der i myldertiden en eftermiddag sidst på ugen, men selv efter 5-10 minutter var der ikke en eneste plads at opdrive.

Så i en akavet form for skrædderstilling med trolley som bord, satte jeg mig ned i et hjørne og indtog festmåltidet. Til nogle af de øvrige gæster let skjulte smil. Ikke længe efter fulgte et par andre med samme pladsproblem mit eksempel.

God standard
Ud over trængselsproblematikken er loungen, der er en af selskabets i alt tre lounges i lufthavnen, ganske velfungerende.

egistrering går effektivt og med Star Alliance Gold kort kan man vælge, om man vil benytte business- eller Senator loungen. Mit besøg var i sidstnævnte. Loungen er godt belyst og har fine arbejdsforhold. Den ene langvæg har udsigt over lufthavnen og giver godt indfald af dagslys. Ud over dette er der ikke meget udsmykning, at se på væggene.

Netadgang får man prompte og med god hastighed. Stort udvalg af tysksprogede aviser og magasiner samt enkelte engelske titler.

Langt at gå
Loungen ligger en trappe op efter sikkerhedskontrollen, og inden man kommer ind i taxfree området. Placeringen er dog et godt stykke fra F-gatene, der betjener afgange indenfor Schengen, og mit aktuelle fly til København den dag, var godt 15 minutters gang. Noget som bringer dig cirka to tredjedele ud af F-gatene.

Senator Loungen er forbeholdt rejsende, der har et kort med Star Alliance Gold status, eksempelvis SAS EuroBonus Gold eller Diamond og samme dags rejse med et Star Alliance selskab. Et Gold kort giver også adgang til at have en gæst med.

Jeg var imponeret over maden og med mere plads ville loungen nemt få en stjerne mere.

Plus: Flot og velsmagende mad

Minus: Trængsel til tider, langt til de yderste F-gates

Bedømmelse: 3 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Star Alliance Gold
Åbningstider Man – søn kl. 05.30 – 22.30
Placering Afgangshal terminal F – niveau E2
Mad: Varme retter, suppe, friske salater, brød, pålæg, frugt, ost, dessert og kager.
Drikke: Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge: Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på Austrian Airlines og Star Alliance, når de er i sammenhæng med en Austrian eller øvrige Lufthansa-selskabers billet (SWISS og Brussels Airlines)
Website http://www.austrian.com/info/AustrianServices/Lounges Worldwide

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.