Fly i Billund Lufthavn. (Foto: Marieke van Hulst Pedersen | Theaviationplatform.dk)

Påsken gav atter fremgang i Billund Lufthavn

Efter fire måneders passagertilbagegang var der i marts 4,3 procent flere passagerer gennem terminalen i forhold til samme måned året før. Luftfragten kom ud af marts med en tocifret vækstrate.

Påsken er traditionelt årstiden, hvor mange danskere benytter lejligheden til at rejse til udlandet på en miniferie. I år faldt påsken i slutningen af marts, hvilket derfor manifesterer sig i trafiktal fra lufthavne og flyselskaber.

Billund Lufthavn er den første danske lufthavn, der har offentliggjort trafiktallene fra marts, og efter fire måneder med tilbagegang var der atter passagerfremgang i den internationale vestdanske lufthavn.

Samlet var der 256.004 rejsende, hvilket er omkring 10.500 flere end i samme måned sidste år, hvormed der blev registreret en fremgang på 4,3 procent. 

Samlet har Billund Lufthavn haft 653.547 passagerer gennem terminalen i årets første tre måneder, og det er 2,2 procent færre end i første kvartal af 2023. Da påskeforskydningen også spiller ind, kan april-tallene meget vel blive svagere end i samme måned 2023. For hele året er der dog stadig en forventning om, at man rammer lige omkring fire millioner passagerer.

“Vinteren lukker stærkt, og rejselysten har været stor i påsken. De seneste måneder har budt på færre flysæder hos lavprisflyselskaberne, til gengæld har netværksselskaberne stor vækst. Det modvirker i nogen grad de manglende sæder. Ved udgangen af vintersæsonen har vi således grund til at forvente, at vi når samme høje passagertal for hele 2024, som vi gjorde i rekordåret 2023, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Store forventninger til sommeren
Ryanair har i vintertrafikprogrammet, der sluttede den 30. marts, haft reduceret kapaciteten ganske betydeligt, og derfor er der også store forventninger til sommertrafikken, da det irske lavprisflyselskab er kommet tilbage med den vanlige kapacitet.

Derudover har Norwegian netop åbnet den første af fire nye ruter fra lufthavnen, ligesom KLM har indsat den sjette daglige afgang til Amsterdam-Schiphol. Til gengæld er der vinket farvel til Lufthansa-selskaberne Austrian og Brussels Airlines, der ikke er vendt tilbage med ruterne til Wien og Bruxelles.

Samtidig er der lagt op til en stor sportssommer med EM i fodbold i Tyskland samt OL i Paris, hvorfor det må ventes, at der vil være en del danskere, der vil tage flyet for at følge de danske idrætsudøvere præstere ved disse sportsbegivenheder.

“Ved indgangen til sommersæsonen er der altid en række ubekendte. Temperaturen på den danske sommer er en af dem. I skrivende stund fortæller vores samarbejdspartnere hos charterbureauerne om fin efterspørgsel. Det tyder på at aktiviteten i det segment, når samme niveau som sidste år. Sommeren byder også på et par meget store sportsbegivenheder i henholdsvis Tyskland og Frankrig med EM i fodbold og OL,” lyder det fra Billund-direktøren.

Fortsat vækst i fragtmængder
På sydsiden af den 3.100 meter lange bane 09/27 ligger lufthavnens fragtcenter, og her er fremgangen noget større end i den nordligere passagerterminal.

Med godsmængder på 7.804 tons blev fremgangen i marts på 13,5 procent i forhold til samme måned året før, og år til dato er stigningen endda på hele 25,0 procent med 21.627 tons importeret og eksporteret luftfragt.

Sidste år håndterede Billund Lufthavn 76.363 tons luftfragt, hvoraf 75 procent blev fløjet ud i verden.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn gik tilbage for fjerde måned i træk

Op imod 10 procent passagertilbagegang i Billund

Tæt på fire millioner passagerer i Billund Lufthavn