Pæn debut for Norse på Oslo Børs

Norse Atlantic Airways debuterede mandag på vækstbørsen Euronext Growth i Oslo. Aktiekursen steg 5,55 procent på første handelsdag, hvilket øgede børsværdien med 70 millioner norske kroner.

Blot seks uger efter, at det norske lavprisflyselskab Flyr debuterede på Oslo Børs via Euronext Growth, har endnu et norsk startup fundet vej til den norske vækstbørs.

Mandag den 12. april var første handelsdag for Norse Atlantic Airways, der har planer om at igangsætte oversøiske lavprisflyvninger fra Oslo, London og Paris til destinationer i USA og Asien. Selskabet er stiftet af OSM Aviations grundlægger Bjørn Tore Larsen, og med i ejerkredsen er Norwegian-stifteren Bjørn Kjos og dennes ven Bjørn H. Kise.

Forud for børsnoteringen havde Norse gennemført en emission, hvor det var lykkedes at sælge 63.750.000 aktier til en kurs af 20 norske kroner per styk, hvilket indbragte 1.275 millioner norske kroner. Efter første handelsdag var aktiekursen steget til 21,11 norske kroner, hvormed selskabets markedsværdi allerede løftede sig med 70 millioner norske kroner.

Det var dog noget mindre, end da Flyr debuterede på den norske vækstbørs den 1. marts i år. Her steg aktien med 17 procent på den første handelsdag, hvilket løftede markedsværdien fra 750 til 877 millioner norske kroner.

Enorm interesse i Europa og USA
Hos Norse Atlantic Airways var der stor glæde over den første noteringsdag på Oslo Børs. Ved et virtuel arrangement blev der ringet med klokken, da børsen åbnede. Det var administrerende direktør Øivind Amundsen, der var klokkefører, mens Norse-direktøren Bjørn Tore Larsen var med på en videoforbindelse.

“Det er en vigtig milepæl i vores jagt på at blive ledende i det internatonale lavprismarked. Den globale økonomi er blevet hårdt ramt af pandemien, men en ny tid kommer. Folk vil igen rejse i forbindelse med forretning og fornøjelse. Vores annoncerede indgang i markedet har vakt enorm interesse blandt luftfartsfagfolk i Europa og USA, som ønsker at arbejde for os. Vi ser frem til at byde vores nye kolleger, kunder og investorer velkommen ombord,” siger Bjørn Tore Larsen i en pressemeddelelse.

Tirsdag lukkede aktien i 21,35 norske kroner efter en stigning på 1,14 procent.

 

Relaterede artikler:

Norse leaser ni Boeing 787 Dreamlinere

“Norse Atlantic Airways bør lære af Norwegians fejl”

Bjørn Kjos er medinvestor i nyt flyselskab