AerCap har blandt andet leaset ni Boeing 787 Dreamlinere til Norse Atlantic Airways. (Foto: AerCap)

Norse leaser ni Boeing 787 Dreamlinere

Det norske startup Norse Atlantic Airways har indgået en leasingaftale på ni Boeing 787 Dreamlinere, der skal benyttes på selskabets kommende ruter mellem Europa og USA.

Det går stærkt hos Norse Atlantic Airways, der er et kommende norsk lavprisflyselskab startet af Bjørn Tore Larsen og med navnebrødrene Bjørn Kjos og Bjørn H. Kise i ejerkredsen.

Første gang, at man offentligt hørte om selskabet, var den 15. marts, og nu har selskabet allerede indgået en aftale med flyleasingselskabet AerCap om at lease ni brugte Boeing 787 Dreamlinere fordelt med seks i den store 787-9 variant samt tre i den noget mindre 787-8 udgave.

Der er angiveligt tale om nogle af de fly, som Norwegian har været tvunget til at tilbagelevere til flyleasingselskaberne efter at det norske lavprisflyselskab efter krav fra den norske regering måtte opgive sin langruteforretning for at kunne sikre sig en lånegaranti.

“Det glæder AerCap at kunne annoncere underskrivelsen af ​​lejeaftaler for ni Boeing 787-fly med Norse Atlantic Airways. Med sine overlegne driftsegenskaber er 787 det perfekte fly for Norse Atlantic Airways til at lancere et moderne langdistance-lavprisselskab, og vi er glade for at levere dem deres første fly. Vi ønsker Norse Atlantic Airways held og lykke og ser frem til at arbejde sammen med dem, når de udruller deres plan i de kommende år,” siger Peter Anderson, kommerciel direktør hos AerCap.

En milliard kroner i ryggen
Pengene til betaling af depositum for leasing af de ni fly kommer fra det aktiesalg, der netop er blevet succesfuldt afsluttet. Det lykkedes folkene bag Norse at sælge 63.750.000 nye aktier i Norse Atlantic Airways til en pris af 20 norske kroner per styk, og dermed kom der 1.275.000.000 norske kroner i kassen, eller hvad der svarer til omkring 950 millioner danske kroner.

Herudover er det planen at notere Norse Atlantic Airways på den norske vækstbørs Euronext Growth Oslo allerede den 12. april.

“Vi er begejstrede for at samarbejde med en markedsleder som AerCap i forbindelse med opstart af lease af vores flåde af Dreamlinere. Norse Atlantic Airways ser frem til at give vores passagerer komfortable, billige, interkontinentale rejser ombord på disse avancerede fly,” udtaler Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

Der går nok et stykke tid, inden de første fly lander i Oslo Lufthavn, og da Norse har annonceret, at man vil flyve fra Oslo, London og Paris til henholdsvis New York, Los Angeles og Miami, er det nok sandsynligt, at de tre 787-8 skal placeres i Oslo, mens 787-9-flyene får base i de to store europæiske byer.

 

Relaterede artikler:

Vil nægte Norse adgang til det amerikanske marked

“Norse Atlantic Airways bør lære af Norwegians fejl”

Bjørn Kjos er medinvestor i nyt flyselskab