KLM Boeing 747-400

Passager overfaldt pilot på KLM-fly

En sindsforvirret mand forsøgte først at gøre skade på sig selv og overfaldt efterfølgende et besætningsmedlem på en KLM-flyvning fra Amsterdam til Beijing.

En af årets første alvorlige hændelser om bord på et passagerfly skete søndag den 3. januar, da et Boeing 747-400 rutefly fra KLM var på vej fra Amsterdam til Beijing som rutenummer KL897.

Over halvvejs inde i den ni timer og 30 minutter lange flyvning låste en mandlig kinesisk passager sig inde på et af flyet toiletter og forsøgte at gøre skade på sig selv.

Efter at være kommet ud fra flytoilettet overfaldt den urolige passager en af piloterne, der opholdt sig i flyets galley. Ved overfaldet blev der anvendt en skarp genstand i form af et knust glas eller en kniv, oplyser Aviation Herald.

Den urolige passager blev efterfølgende overmandet af andre besætningsmedlemmer med hjælp fra et par passagerer, og herefter blev den kinesiske overfaldsmand bundet fast til et sæde.

Anholdt af 15 politibetjente
Flyets kaptajn valgt at fortsætte flyvningen til Beijing, hvor der var omkring tre timer til forventet ankomst.

Ved ankomsten til Beijing stod en lokal politistyrke på 15 mand klar til at arrestere overfaldsmanden, mens piloten blev sendt en tur omkring hospitalet til behandling for overfladiske snitsår.

KLM har bekræftelsen hændelsen i en erklæring, hvor man beskriver den urolige passager som “følelsesmæssigt forstyrret“.

Samtidig understreger KLM, at der var fire piloter om bord på flyet, og at der på intet tidspunkt har været færre end to i cockpittet. Sædvanligvis vil der være en kaptajn, en førstepilot, en andenpilot samt en fjerdepilot, der kan have rang af alt fra kaptajn til andenpilot under uddannelse.