Ryanair-fly i Aarhus Lufthavn.

Passagerer kom med det forkerte Ryanair-fly

Fem passagerer steg ombord på det forkerte Ryanair-fly. Flyselskabet har nu afkrævet en forklaring af lufthavnen.

Det går stærkt fra, et Ryanairfly lander til, det er fløjet igen. 25 minutter er den magiske grænse for en såkaldt turn around hos det irske lavprisflyselskab. Men forleden gik det måske også lidt for stærkt. Et fly med kurs mod Letland fik nemlig ikke færre end fem rejsende med ombord, der skulle have været med et helt andet fly.

Fejlen ligger dog ikke hos Ryanair, men hos East Midlands Airport, der ligger i det centrale England, hvor hændelsen udspillede sig. En mor og hendes tre børn havde sammen med to andre passagerer billet til Spanien, men trods adskillige tjek af boardingkort i lufthavnen endte de på et fly til Letland. Det skriver den engelske tabloidavis The Star.

Fejlen blev opdaget inden flyet lettede, men da var de fem passagerers fly til Spanien allerede fløjet. Ryanair har nu afkrævet en forklaring fra lufthavnen, imens én af passagererne til The Star undrer sig over, hvordan fejlen overhovedet kunne ske med alt den sikkerhed, der omgiver luftfarten i dag. De uheldige passagerer blev ifølge Ryanair ombooket til næste afgang uden beregning og fik vouchers til mad.

Er sket før
Det er ikke første gang, at et fly får en passager ombord, der skulle have været et helt andet sted hen. Sidste år kom en døv mand med det forkerte Norwegian-fly på en flyvning fra Oslo. Han skulle have været til Stockholm, men flyets destination var Alicante. Dengang blev fejlen ikke opdaget inden afgang, men først da manden syntes flyvetiden trak ud og derfor henvendte sig til personalet.

Fejlen skete her, fordi gatenummeret blev ændret umiddelbart før afgang og manden af gode grunde ikke hørte ændringen over højtalerudkaldet.

Hverken personale eller kabinebesætningen opdagede fejlen, selvom boardingkortet var til Stockholm og mandens sæde på flyet var optaget. Den rejsende tog uheldet med et smil og Norwegian valgte at give den uheldige passager en ny billet til den oprindelige destination, Stockholm.