Passagerfly ødelagt efter granatangreb

Et Airbus A330 passagerfly fra Afriqiyah Airways er blevet ødelagt efter, at det blev ramt af en propelstyret granat under kampe ved Tripolis internationale lufthavn.

I den internationale lufthavn i Libyens hovedstad Tripoli udbrændte et blot fem år gammelt Airbus A330-200 fly i søndags efter at være blevet ramt af en propelstyret granat.

Flyet der tilhørte Tripoli-baserede Afriqiyah Airways var parkeret ved en terminal i lufthavnen og uden passagerer ombord, da hændelsen indtraf. Det var militser fra Misrata og Zintan, der efter to dages våbenhvile, atter igangsatte kampe for at vinde kontrollen over den libyske hovedstadslufthavn.

Under kampene blev Airbus A330-flyet ramt i halepartiet af en granat og udbrændte relativt hurtigt. Det skriver Air Transport World.

Søsterfly ødelagt ved havari
Det udbrændte fly havde registreringen 5A-ONF og blev leveret til det libyske flyselskab i 2009.

Søsterflyet 5A-ONG mistede Afriqiyah Airways for fire år siden. Det skete den 12. maj 2010, da flyet med rutenummer 771 forulykkede ved anflyvningen til Tripoli International Airport. Der var 104 passagerer og besætningsmedlemmer ombord på flyet, og alle omkom med undtagelse af en ni år gammel hollandsk dreng.

Søndagens kampe ved lufthavnen i Tripoli medførte også skader på andre parkerede fly. Ugen før var der også kampe omkring lufthavnen, hvor seks blev dræbt og flere end 25 såret.

Afriqiyah Airways, der blev grundlagt i 2001, har nu ni fly tilbage i flåden. Der er tale om tre A319-fly, fem A320´ere samt et enkelt langdistancefly af typen A330-200.

Foto: “Libyan Spotter“ via Facebook