Per G. Braathen vil overtage Ticket

Norske Per G. Braathen har gennem sit investeringsselskab Braganza givet et tilbud om at overtage samtlige aktier i Ticket Travel Group.

Ticket Travel Group, der er Sveriges største fritids- og forretningsrejsebureau ermåske på vej til at få nye ejere. Det norske investeringsselskab Braganza, der ejer 30,8 % af aktiekaptialen har givet et indløsningstilbud til de øvrige aktionærer. Braganza vil betale 7 svenske kroner pr. aktie. Indløsningstilbudet løber frem til uge 10.

Midt i 2009 solgte den hidtidige storaktionær Fons HF (ejet af den tidligere Sterling-bagmand Palmi Haraldsson) sine 5,1 millioner aktier svarende til 29,3 % af aktiekapitalen til Braganza AS. Ejeren bag Braganza AS er Per G. Braathen, og selskabet har bl.a. Malmö Aviation og Braathens Aviation i porteføljen. Herudover er danske Vagn Sørensen, der også er bestyrelsesmedlem hos Cimber Sterling, medlem af bestyrelsen hos Braganza.

Dag Tveterås

Koncernchef Dag Tveterås fra Ticket Travel Group

Braganza har også andre investeringer indenfor rejseindustrien. Således ejer selskabet aktiemajoriteten i touroperatøren Escape Travels svenske og norske aktiviteter. Også norske Europa Reiser AS og hotelbooking-selskabet Sun Hotel.net er en del af porteføljen.

Den svenske rejsekoncern Ticket har i øvrigt store ambitioner. Ticket Affärsresor blev kåret til Sveriges bedste forretningsrejsebureau i 2008, og ledelsen gav dengang udtryk for, at ambitionen var at blive Nordens bedste rejsebureau i 2009. I Danmark er koncernen repræsenteret gennem online-bureauet ticket.dk gennem et samarbejde med FCm Travel Solutions i Brøndby.