PIA og Turkish Airlines i nyt samarbejde

Den pakistanske nyhedskanal GEO News hævder, at det pakistanske luftfartsselskab PIA er i færd med at sælge en række ruter til Turkish Airlines. PIA´s administrerende direktør bekræfter overfor CHECK-IN.dk, at en større alliance mellem de to selskaber forhandles i øjeblikket.

En opsigtsvækkende aftale mellem Pakistan International Airlines (PIA) og Turkish Airlinesskulle angiveligt være undervejs. Den pakistanske nyhedskanal Geo News rapporterede torsdag, at PIA har besluttet at sælge selskabets europæiske og amerikanske ruter til Turkish Airlines.

Det skulle ifølge forlydender betyde, at PIA vil oprette en luftbro til Istanbul, hvorfra Turkish Airlines skal flyve passagererne videre til den endelige destination i Europa eller USA.

Men PIA´s koncernchef Aizaj Haroon afkræfter i første omgang disse forlydender som rene spekulationer fra den pakistanske nyhedskanal.

“Jeg kan bekræfte, at Pakistan International Airlines fører forhandlinger med Turkish Airlines, hvor en større alliance er i støbeskeen. Vi er dog endnu ikke klar til at offentliggøre detaljer fra forhandlingerne,“ udtaler PIA`sadministrende direktørAijaz Haroon til CHECK-IN.dk.

Sent torsdag aften kunne PIA gennem en talsmand officelt bekræfte, at et kommendekommercielt joint venture-samarbejde med Turkish Airlines vil indebære, at der tilbydes daglige forbinder til over 100 internationale destinationer fra såvel Karachi, Islamabad og Lahore. Talsmanden understreger, at der stadig skal flyves til USA, England, Frankrig, Norge og Danmark.

Derimod kan der blive tale om justeringer i frekvenserne samt lukning af ruterne til 2 – 3 internationale destinationer. Det kunne meget vel være Frankfurt, Amsterdam og Milano.

Som en del af det omfattende samarbejde vil der på en lang række ruter være kabinepersonale fra PIA ombord på Turkish Airlines-flyene. Heruodver vil der være pakistanske aviser samt måltider og in-flight service tilpasset behovene hos pakistanske rejsende.

PIA flyver i dag to gange ugentligtfra Københavns Lufthavn. Onsdag flyves der til Lahore, mens en lørdagsafgang har destination i den pakistanske hovedstad Islamabad. Begge ruter opereres med Boeing 777-200 fly.

Foto: PIA´sadministrerende direktørAijaz Haroon bekræfter, at en aftale mellem PIA og Turkish Airlines er undervejs. (Umar Anis)