Mostafa Ezzo i pilotuniform med et pro-palæstinensisk tørklæde om halsen. (Foto: Mostafa Ezzo | Instagram.com)

Pilot fyret efter Israel-kritisk Instagram-opslag

En pilot er blevet afskediget med øjeblikkelig virkning efter, at han offentliggjorde flere kontroversielle opslag på Instagram i kølvandet på, at krigen mellem Israel og Hamas brød ud.

Siden Hamas i den forgangne weekend angreb Israel ved både at sende medlemmer af bevægelsen ind over grænsen til landet og affyrede tusindvis af missiler mod israelske mål, har det udviklet sig til en regulær krig, der i andre lande har ført til diskussioner om, hvad der er op og ned i konflikten.

Nu har en pilot ved navn Mostafa Ezzo, der hidtil har siddet i cockpittet for Air Canada, mistet sit arbejde som følge af en række opslag på pilotens egen Instagram-konto.

Sagen startede, da organisationen StopAntisemitism offentliggjorde flere billeder af Ezzo, hvor han blandt andet havde iført sig et tørklæde i farverne fra det palæstinensiske flag, mens han samtidig bar sin uniform fra det canadiske flyselskab, og dermed benyttede han ikke sin ytringsfrihed som privatperson, men fremstod derimod som ansat hos Air Canada.

Meget kontroversielle budskaber
I tillæg til det føromtalte billede var organisationen også kommet i besiddelse af en række andre billeder af Mostafa Ezzo, som stammer fra den samme konto på Instagram. Disse valgte man også at offentliggøre.

Flere af billederne forestiller piloten, der poserer med skilte ved en pro-palæstinensisk demonstration, som blev afviklet søndag i sidste weekend på Dorchester Square i den canadiske by Montreal i kølvandet på Hamas’ første angreb mod Israel.

Her står Ezzo blandt andet med et skilt, hvor budskabet er, at Adolf Hitler ville være stolt af Israel, ligesom han har offentliggjort flere andre billeder, hvor budskaberne ligeledes er meget kontroversielle. Det skriver den canadiske tv-station CTV News.

Er blevet fyret
StopAntisemitism gjorde opmærksom på Instagram-billederne i et opslag på det sociale medie X, der tidligere var kendt som Twitter, tirsdag.

Senere samme dag meldte Air Canada ud, at Ezzo var blevet suspenderet. Ved samme lejlighed slog flyselskabet fast, at man tager kraftig afstand fra alle former for vold. Siden er selskabet dog gået skridtet videre, lyder det i atter et opslag på X.

Her bekræfter Air Canada, at man efterfølgende har afskediget Mostafa Ezzo med øjeblikkelig virkning på baggrund af sagen med opslagene på Instagram. Fagforeningen The Air Line Pilots Association (ALPA), der blandt andet repræsenterer piloter hos Air Canada, har udtalt, at man er bekendt med situationen.

”Vi er utroligt triste over de tragedier, der udspiller sig i Mellemøsten, og vi tager skarpt afstand fra alle former for vold og had samt enhver, der stille sig bag den slags handlinger. Vi har en klar forventning om, at alle vores medlemmer overholder dette princip samt vores etiske kodeks.”


Relaterede artikler:

Flyselskaber stopper evakueringsflyvninger

Kan blive ramt af Israel-Palæstina-konflikt

Norwegian stopper flyvninger til Tel Aviv (OPD.)