Pilotmangel atter skyld i SAS-aflysninger

SAS har valgt at tilpasse vintertrafikprogrammet fra Københavns Lufthavn som følge af pilotmangel. Det betyder aflysning af lidt flere end 250 flyafgange i løbet af januar og februar.

SAS blev i begyndelsen af november ramt af, hvad selskabet kaldte en kombination af planlægningsvanskeligheder og pilotmangel. Det førte til aflysning af 34 afgange i den første uge af november på flyvninger opereret af datterselskabet Cimber A/S.

Problemerne ser ud til at fortsætte ind i det nye år. Således har SAS valgt at aflyse flere end 250 afgange i en otte ugers periode startende fra den 11. januar og frem til udgangen af februar.

Samtlige aflysninger finder sted på ruter, der bliver betjent af Cimbers CRJ900-fly.

Hos SAS bekræfter man årsagen til aflysningerne.

“Det er korrekt, at vi kommer til at aflyse lidt over 250 afgange primært i februar. Det skyldes planlægnings- og ressourcemæssige årssager, som det også var tilfældet i begyndelsen af november,“ bekræfter Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef hos SAS i Danmark, til CHECK-IN.dk.

Ude i god tid
Aflysningerne rammer primært på ruterne fra København til Hamborg, Palanga, Vilnius og Wroclaw, men ruterne til Düsseldorf og Trondheim vil også få ændringer i fartplanen.

“Vi har gjort, alt hvad vi kan for at sikre, at så få afgange som muligt bliver berørt, både med egne og indhyrede fly. Samtidig er vi ude i god til, særligt i forhold til februar, hvilket gør, at færre kunder bliver berørt,“ fastslår pressechefen.

SAS forklarer, at selskabet dagligt har omkring 400 flyvninger til og fra Danmark, hvorfor 250 aflysninger over en otte ugers periode er relativt begrænset.

“Vi skal selvfølgelig beklage over for de kunder, som bliver berørt, men heldigvis kan vi løse situationen for de fleste ved at booke om til en anden afgang,“ forklarer Trine Kromann-Mikkelsen.